Adventstävling: Vinn boken "Bortom isbjörnens rike"

Arktis och isbjörnen står i klimatets frontlinje. Vår planets framtid är intimt förbunden med den här regionens tillstånd eftersom det som sker i Arktis påverkar oss alla. I boken Bortom isbjörnens rike får vi komma nära isbjörnarna som kämpar för sin överlevnad i den mest extrema men samtidigt kanske vackraste miljön på jorden. Vill du vinna Årets Pandabok 2020? Vi har tre ex att tävla ut!

Isbjörnens rike ges ut av bokförlaget Ester Bonnier.

Det här är en personlig beskrivning av fotografen Melissa Schäfers och producenten Fredrik Granaths liv, deras kärlek till och arbete på isen. Bilderna tar oss med på en makalös visuell resa genom författarnas ögon, men också genom isbjörnens ögon. Boken är en vittnesbörd från våra nordligaste trakter som ger en unik inblick i isbjörnens liv och den istäckta värld som är dess hem.

Författarna arbetar på ett unikt sätt: de befinner sig ensamma på isen tillsammans med de farligaste landlevande djuren på jorden och kommer så nära att de lär känna dem på individnivå. De tillbringar flera månader varje vinter ute i fält på sina expeditioner. Därmed blir det som finns bakom och mellan fotografierna lika viktigt som fotografierna själva.

Världsnaturfonden WWF har utsett Bortom isbjörnens rike till Årets Pandabok 2020.

Vem vill du ge denna fina hårda klapp? Och varför? Svara på frågan nedan. Vi har tre böcker att tävla ut!

 

Tävlingen är avslutad.
Vinnare blev Tomas Nybrand i Vilhelmina, Konny Lundin i Katrineholm och Linda Sternlind i Tyresö. Grattis!

Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

1 . Vem ska få den här fina boken i julklapp, du – eller någon du känner?

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!