Utemagasinet 9-2016

I butik 28 augusti 2016

Funderar du på att köpa ny vindjacka? Köp först nya numret av Utemagasinet. Vi har testat elva tunna tur-jackor.

Sensommaren och hösten är perfekta tider för både vandring och paddling! I vårt senaste nummer av Utemagasinet har vi besökt Oviksfjällen, vandrat i Norge och förtrollats av de magiska bergen i italienska Dolomiterna. Vi har dessutom tagit en dagstur i norrländsk urskog och tagit reda på om det finns en svensk motsvarighet till Hollywoods Cahulawassee river.

+ Fiske i Nicaragua
+ Polisen som hoppade av
+ Uteliv som integration

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Utemagasinet 7/8-2016

  Äntligen dags för vårt stora sommarnummer!

  Söker du inspiration för sommaräventyr så har du kommit helt rätt! Läs Anna Öhlunds fantastiska reportage från magiska Lofoten och njut av paddling runt Väderöarna och i Stockholms södra skärgård. Eller är du kanske sugen på lite egen tid men vet inte hur du ska få den? Gör som Niclas Sjöqvist och vandra i ensamhet längs Kungsleden.

 • Utemagasinet 4-2015

  Triangelns magiska baksida - att vandra Jämtlandstriangeln förbi Sylmassivet tillhör snart en svensk klassiker. I kajak på Torneträsk.

 • Utemagasinet 3-2015

  Den sista färden - magiska dagar i Rapadeltat. Test: Bästa kajakerna för nybörjare.

 • Utemagaasinet 1-2015

  Utemagasinet 1/2015. Vinterns vackraste skidtur i Taigans tystnad: Lev vildmarksliv och bo i timmerkoja i Vittangis skogar. Isjakt i Lofoten: Långfärdsskridsko när det är som vackrast.

 • Utemagasinet 10-2014

  TEST En skida till allt. Offpistskidor för topptur och freeride touring:

 • Utemagasinet 10-2013

 • Utemagasinet Längdspecial 2013-2014

 • Utemagasinet 6-2013

Prenumerera på Utemagasinet

Sveriges ledande frilufts- och äventyrsmagasin har funnits sedan 1980. Tidningen kommer ut med tio nummer per år; sammanlagt runt 800 sidor om uteliv och äventyr.

Vandring, cykling, paddling, klättring med mera i olika former är huvudämnen sommartid.

Turskidåkning, längd, telemark, toppturer och långfärdsskridsko dominerar vintertid. Varje nummer innehåller minst ett inslag från områden utanför Sveriges gränser.

I Utemagasinet hittar du också de bästa produkttesterna, de utförligaste utrustnings- och aktivitetsguiderna samt smarta tips om hur du gör friluftslivet enklare och roligare.

Allt material produceras av redaktionen eller beställs genom frilansmedarbetare.

Beställ prenumeration och betala direkt online

http://www.utemagasinet.se - aktuellt nummer

Utemagasinet 10-2017

* Tio hösthelger att längta till * Test – kaffeprylar för utebruk * Tipsen som lyfter dina bilder * Höga kusten – rapport från Utefest * Vilt och vackert i finska Lappland * Vad blir det för väder? * Äta ute – peta in en pinne * Uteliv – Liv cyklade runt Island * Avtryckt – Niklas Blom i Vadvetjåkka * Westernridning på fjället * Så blir du fjällstark

Läs mer