Utemagasinet 11-2016

I butik 25 oktober 2016

Årets största skridskospecial får du i nummer 11 av Utemagasinet. Vi bjuder dels på fina reportage från Siljan och Mälaren men även på en artikel som beskriver hur du bäst tar dig upp ur vattnet om olyckan skulle vara framme.
Det är dags att börja planera inför vinterns toppturer. Vi har hårdtestat 14 par. Hitta ditt nya par i Utemagasinets test.

+ Längd i Årefjällen
+ Vandring i Japan
+ Höstpaddling i Harry Martinssons spår
+ MTB i Finland
+ Tävling om fina skridskoprylar

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Utemagasinet 3/4-2017

  Vårens stora dubbelnummer med fullspäckad prylguide!

  * Som vanligt när våren anländer välkomnar vi den med en extra många prylsidor. Läs om prylarna du behöver för att vandra, cykla, springa och pausa.
  * Stort test av trailskor
  * Topptur i Sunnmöre
  * Tälta som ett proffs
  * Vandra i Marsfjällen
  * Vinn en trailresa till Marocko
  * 12 svenska äventyr för nästa helg
  ... och mycket, mycket mer
  Trevlig läsning!

 • Utemagasinet 10-2016

  Höstens första nummer och fullspäckat med inspiration för ett aktivt och roligt uteliv.

  – Vandring i norska Trollheimen
  – Stor guide till Vålådalen
  – Glödande vulkanvandring i Medelhavet
  – Paddling bland sprakande höstfärger
  – Klättring i Frankrike
  – Meetup-vandring
  – Höghöjdsvandring i Argentina
  – Alla prylar du behöver för höstträningen

 • Utemagasinet 9-2016

  Funderar du på att köpa ny vindjacka? Köp först nya numret av Utemagasinet. Vi har testat elva tunna tur-jackor.

  Sensommaren och hösten är perfekta tider för både vandring och paddling! I vårt senaste nummer av Utemagasinet har vi besökt Oviksfjällen, vandrat i Norge och förtrollats av de magiska bergen i italienska Dolomiterna. Vi har dessutom tagit en dagstur i norrländsk urskog och tagit reda på om det finns en svensk motsvarighet till Hollywoods Cahulawassee river.

  + Fiske i Nicaragua
  + Polisen som hoppade av
  + Uteliv som integration

 • Utemagasinet 7/8-2016

  Äntligen dags för vårt stora sommarnummer!

  Söker du inspiration för sommaräventyr så har du kommit helt rätt! Läs Anna Öhlunds fantastiska reportage från magiska Lofoten och njut av paddling runt Väderöarna och i Stockholms södra skärgård. Eller är du kanske sugen på lite egen tid men vet inte hur du ska få den? Gör som Niclas Sjöqvist och vandra i ensamhet längs Kungsleden.

 • Utemagasinet 6/2016

  Årets första sommarnummer är fyllt till bredden med härliga aktiviteter som trailrunning, paddling och cykling. Läs om njutfull paddling i glesbefolkade Söderhamns skärgård, få löpartips av traildrottningen Miranda Kvist och följ med på en cykeltur runt Sveriges största sjö, Vänern.
  Jordbävningen i Nepal förra året skördade tusentals liv och gjorde många fler hemlösa. Äventyraren Fredrik Sträng har dokumenterat hur ett illa sargat land reser sig efter den enorma naturkatastrofen. En skakande berättelse som rymmer både sorg och hopp.

  Dessutom har vi träffat vildmarksbloggaren Peter Persson, testat ryggsäckar och vandrat i Pyrenéerna. Trevlig läsning!

 • Utemagasinet 5/2016

  Pilgrimsvandringar blir allt populärare. Utemagasinets Erika Willners provade på den fridfulla sysselsättningen till fots i Jämtland medan Hjalmar Fries gav sig ut på en pilgrimspaddling från Mälardalen ända till Nidarosdomen i Norge. Vill du själv prova på? Vi delar med oss av de bästa pilgrimstipsen.
  Kan summan av flera små äventyr vara lika stor som ett enda stort äventyr? Louise Östberg har testat att genomföra ett litet äventyr varje dag i ett år. Norska Telemarken är inte bara känt för sina hjältar. Här kan man även finna underbara cykelleder och tuffa fram med ångbåt. Vi har varit där.

  Dessutom

  *Paddling på natursköna Åland
  *Svindlande vandring längs med mäktiga Tauernhöhenweg
  *Topptur bland trollens gömslen på norska Trollstigen
  *Följ med på vandring på en riktig Söderhavsö, Reunion

 • Utemagasinet 3/2016

  Vad passar bättre än att fira vårens intåg med ett riktigt kajakäventyr? Följ med oss till Vilda Västkusten och njut av både öppna hav och ett rikt djurliv. En hederlig kanadensare, kan det vara något? Vi har träffat Matthew Larsson-Clifford som gärna slår ett slag för den praktiska kanoten. Karin Wallén och Sara Arnald har gett sig ut i Dalslands vidsträckta kanallandskap. De fann vidsträckta sjöar, djupa skogar och vatten som både går att dricka och paddla i. I vårens prylguide hittar du 185 prylar för uteliv. Här hittar du allt du någonsin velat köpa, och lite till.

 • Utemagasinet 2/2016

Prenumerera på Utemagasinet

Sveriges ledande frilufts- och äventyrsmagasin har funnits sedan 1980. Tidningen kommer ut med tio nummer per år; sammanlagt runt 800 sidor om uteliv och äventyr.

Vandring, cykling, paddling, klättring med mera i olika former är huvudämnen sommartid.

Turskidåkning, längd, telemark, toppturer och långfärdsskridsko dominerar vintertid. Varje nummer innehåller minst ett inslag från områden utanför Sveriges gränser.

I Utemagasinet hittar du också de bästa produkttesterna, de utförligaste utrustnings- och aktivitetsguiderna samt smarta tips om hur du gör friluftslivet enklare och roligare.

Allt material produceras av redaktionen eller beställs genom frilansmedarbetare.

Beställ prenumeration och betala direkt online

http://www.utemagasinet.se - aktuellt nummer

Utemagasinet 3/4-2017

Vårens stora dubbelnummer med fullspäckad prylguide! * Som vanligt när våren anländer välkomnar vi den med en extra många prylsidor. Läs om prylarna du behöver för att vandra, cykla, springa och pausa. * Stort test av trailskor * Topptur i Sunnmöre * Tälta som ett proffs * Vandra i Marsfjällen * Vinn en trailresa till Marocko * 12 svenska äventyr för nästa helg ... och mycket, mycket mer Trevlig läsning!

Läs mer