Artiklar

Stockholms bästa skridskovatten: Premiärsjöar

I Stockholm har man gjort långfärder på skridsko i mer än 100 år. Utemagasinets Mårten Ajne var inte riktigt med från början, men han vet mer om klassiska turer och hemliga guldkorn än någon annan vi känner. Efter den första köldknäppen fryser ett antal grunda småsjöar, och de mest entusiastiska skrinnarna står redo. Det är fråga om mycket små vatten och färdlängden blir självklart kort – men i detta läge handlar det om att återigen få höra isen sjunga under fötterna.  Text Mårten Ajne Foto Henrik Trygg

Bästa skidorna för toppturen

Drömmer du också om solstänkta fjälltoppar, klädda i gnistrande fluff? Med rätt skidor blir toppturen vinterns höjdpunkt – för nybörjare och redan frälsta.

Nya smaker i din termos

Jo, vi vet. För många är kaffet själva essensen av utelivet, det svarta guldet som kittlar smaklökarna och livsandarna. Men testa de här alternativen i termosen på nästa tur – du kommer inte att bli besviken.

Ge dig ut i mörkret

Spana in uteprylarna som lättar upp svärtan och gör det roligt och möjligt att äventyra i vinter.

Hufsa dig i form

Hoppa i löparkläderna, haffa närmaste stavpar och ge dig ut i naturen för ett effektivt träningspass. Älghufs är längdåkarnas barmarksträning – skonsamt för senor och leder, men hjärtat får jobba ordentligt.

Utemagasinet som e-tidning!

Nu finns Utemagasinet som e-tidning! Du som redan prenumererar på papperstidningen får givetvis tillgång till e-tidningen utan extra kostnad. Är du helårsprenumerant får du dessutom fri tillgång till samtliga äldre e-tidningar i arkivet – utan extra kostnad!

AFTER SKI 2010

Se mingelbilder från vår after ski och vårt 30-årskalas.

Annonsera i Utemagasinet

Utemagasinet är tidningen för alla som älskar friluftsliv. Tidningen startades 1980 och är Sveriges ledande frilufts- och äventyrsmagasin. Totalupplagan är cirka 35 000 exemplar. Utemagasinet har cirka 80 000 läsare per nummer, varav ungefär två tredjedelar är män. Utemagasinet innehåller inspirerande och informerande reportage om friluftsliv och äventyr. I varje nummer finns produkttester som är …

Annonsera i Utemagasinet Läs mer »

Ute 1 februari

I första numret 2011 finns massor av is- och snöglädje. Du får : Inspirerande vinterguide till Norbotten där det finns massor av pärlor till skid-, snösko- och skdridskoturer. Det blir en solig skridskotur på Mälsaren med lyxig gourmetmat längs vägen. I år går skidskytte-vm i Holmenkollen – vi far dit och njuter av den stadsnära …

Ute 1 februari Läs mer »

En detalj i färg

I Utemagasinets Fotospecial 2010 kan du läsa om hur du bildbehandlar dina friluftsbilder i svartvitt i Photoshop. Här är ett bonustips: hur du gör bilden svartvit med en detalj i färg. Det är ett roligt sätt att lyfta fram en särskild detalj i bilden.