ArtiklarFotografera bättre med Håkan Hjort
Fotografera bättre med Håkan Hjort
Vill du lära dig mer om action- och friluftsfotografering? Utemagasinets mångårige medarbetare Håkan Hjort håller fotokurs under Fjällfest. Självklart ingår kursen, som alla andra aktiviteter under Fjällfest, för den som löst fjällpass.
Massor av härlig snö
Massor av härlig snö
Snön ligger djup inför Fjällfest. Även om södra delen av landet varit utan snö i vinter är det ingen brist på den varan runt Storulvån och Sylarna. Snöslungor och plogbilar kommer att ha fullt upp i ytterligare någon månad på Storulvåvägen. Plogvallarna är ännu flera meter höga och på topparna ligger fortfarande kallsnön djup.
Kul-i-naturendagen
Boka in den 26 april och åk till Fiskartorpet (T-bana Universitetet i Stockholm) för en fest med pinnbröd, klätterreps-hopptorn, skattletning (geocaching), zorbing. Ryggsäckspackning, allemansrätt, tipspromenad. Fest för stora och små helt enkelt.
Vinn helg på Fjällfest i Helsport hotell
Vinn helg på Fjällfest i Helsport hotell
Ta chansen och vinn festivalpass och övernattning i Helsport hotell för tre under hela Fjällfest. Tältet står uppställt när du kommer och Helsport betalar ditt festivalpass.
Film på Fjällfest
Film på Fjällfest
Banff Mountain Film Festival gör självklart ett turnéstopp på Fjällfest 2008! Under två kväller visas ett varierat program med filmer från den kända filmfestivalen i Kanada. Bland utbudet finns bland annat filmer om skidåkning, klättring och cykling.
Sydön runt på 94 dagar
Sydön runt på 94 dagar
Grattis! Babs, Barbro Lindman, avslutade igår sin rundpaddling av Nya Zeelands sydö. 2 400 tuffa kilometer har hon avverkat på 94 dagar.
Res schystare
Res schystare
Resebranschen och alla som reser måste ta större ansvar för sitt inflytande i världen. Det verkar projektet Schyst resande för och fokus sätts på social, ekonomisk och miljö- påverkan.
Massor på mässan
Massor på mässan
Vildmarksmässan i helgen var en fest med föreläsningar, nya prylar och äventyr. Tack alla som besökte vår monter och risade, rosade eller delade med er av era idéer.
Hajskräck - glöm det!
Hajskräck - glöm det!
Följ dokumentären som öppnar ögonen på hajskraja. "Dödens gap: myten om hajen" heter serien som ser hajar i vitögat, och varnar för att dessa skygga djur kan vara utrotade inom tio år.
10 vinner Fjällfest-pass
10 vinner Fjällfest-pass
Kul att ses på Vildmarksmässan. Ja, det var på Stockholmsmässan i helgen och vi på Utemagasinet fick träffa massor av trevliga läsare och medarbetare. Vi drog också tio vinnare av pass till Fjällfesten.
Det blir mara i Stockholm
Det blir mara i Stockholm
Stockholm kanotmaraton återuppstår. Nu med start på Pampas Marina och rejs mitt igenom stan.
OS stoppar Everestbestigare
OS stoppar Everestbestigare
Inför OS stänger kineserna Everest för bestigning från den norra sidan. Det beror på ett gigantiskt säkerhetspådrag inför att OS-facklan ska transporteras upp på toppen.
Testa lavinsäkerhetsutrustning
Testa lavinsäkerhetsutrustning
Åre Lavincenter och Mårten Johansson kommer till Fjällfest. Mårten ska hålla kurs i vägval och snö- och lavinkunskap och på kvällen håller han föredrag om laviner.
Om friluftsliv och att vänta barn
Om friluftsliv och att vänta barn
Louise Stjernberg och Katarina Sjögren vid Blekinge Tekniska Högskola startar nu forskning om faktorer som påverkar utövandet av friluftsliv och fysisk aktivitet före och under en graviditet.
Jokkmokkguiderna får pris
Jokkmokkguiderna får pris
Jokkkmokkguiderna vinner med sina äventyrspaket ekoturismpriset 2008. Det tilldelas den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism.
VILDMARKSMÄSSANS ÖPPETTIDER
VILDMARKSMÄSSANS ÖPPETTIDER
I Utemagtasinet 2-2008 finns en talong med Vildmarksmässans öppettider 14-16 mars. De har tyvärr blivit felaktiga, det ska vara 9.30-18.00 på fredag och lördag och 9.30-17.00 på söndag och inget annat.
Testa lavinsäkerhetsutrustning
Ikväll - Everest på liv och död
Ikväll - Everest på liv och död
TV-kanalen Discovery Channel sände i fjol programserien Everest på liv och död. Tittaren fick följa ett gäng amatörbestigare upp på Everest och uppleva deras med- och motgångar genom rutan.
Christiania-hoj
Christiania-hoj
Ställ bilen, ta hojen! Det är danskarna duktiga på. Nu rullar lådcykeln från Christiania även på svenska gator.
Om människoapor och glaciärer
Om människoapor och glaciärer
Jag är mållös. Det skriver WWFs medarbetare Allan Carlson på sin blogg från en expedition i Kongo-Uganda. Han forskar om smältande glaciärer och grym jakt på människoapor.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent