ArtiklarTest - Ryggsäckar 2007, 50 liter
Test - Ryggsäckar 2007, 50 liter
11 x 50 liter ryggsäckar Ryggsäcken kan tyckas vara en relativt enkel utrustningsdetalj - någon kvadratmeter tyg, lite stoppning och några remmar. Men det är samtidigt den kanske mest värdefulla uppfinningen för frilufts livet. Hela testet finns i bifogad PDF.
Guide - Handskar 2007-2008
Guide - Handskar 2007-2008
Hand i handske. Svettigt och rörelseintensivt eller lugnare tempo? Välj handske efter aktivitetsnivå, utetemperatur och - inte minst - personlig preferens. hela testet finns i bifogad PDF.
Test - Softshelljackor 2007/2008
Test - Softshelljackor 2007/2008
Ska du köpa softshelljacka men kan inte hitta rätt i softshellgjungeln? Vi guidar dig igenom den. hela testet finns i bifogad PDF.
Senaste numret
Senaste numret
Dragpulkor
Dragpulkor
Pulka gör vinterturen lättare, lyxigare och friare - och långt bekvämare än att gå med ryggsäck. Vi har testat fyra pulkor, både klassiker och modernt slimmade i glasfiber och plast.
REGNSTÄLL 2007
REGNSTÄLL 2007
De ska skydda mot regn och rusk, men också vara lätta att bära i ryggsäcken när solen skiner. Utemagasinets test har vaskat fram flera regnställ som får klart godkänt. Läs hela testet här intill>>
Fyra nya GPSer
Fyra nya GPSer
Utemagasinet har gått ut i skogen med fyra nya GPSer avsedda för friluftsliv - och hittat hem.
Program
Varje dag finns det möjlighet till lektioner i snowkiting, fotografering samt toppturer i olika svårighetsgrader.
Bara för dig: Utemagasinets testar
Bara för dig: Utemagasinets testar
Nu finns nya tester under vänstermenyns TESTER här intill. För att du inte ska behöva köpa grisen i säcken har vi granskat alpina turskidor, skalbyxor, dunjackor och mycket, mycket mer.
Test:lavinutrustning -spadar, sonder och transceivers
Test:lavinutrustning -spadar, sonder och transceivers
Spaden, sonden och transceivern är en del av din säkerhet på fjället: Därför måste kraven på dessa prylar ställas högt. Idag säljs produkter som inte håller måttet. Hela testet finns i PDFen >>
Test - Underställ 2005-2006
Test - Underställ 2005-2006
Är du rätt klädd under? vi har testat nio underställ som håller dig varm i alla möjliga temeraturer. Hela testet finns i bifogad PDF.
Test - Skaljackor från 2007
Test - Skaljackor från 2007
Läs hela testet i bifogad PDF. Skaljackor för åretruntanvändning blir allt lättare, tajtare och stretchigare. Det ger elegans och rörelsefrihet samtidigt som modellerna med mer traditionella lösningar fortfarande fungerar utmärkt till ett betydligt lägre pris.
Räddare i nöden
Räddare i nöden
SPOT är en ny satellitnödsändare för alla som visas i skog och mark. Med denna pryl kan du höra av dig, låta andra spåra dig men viktigast av allt skicka ut en nödsignal när du behöver räddning.
Stora skidtestet
Stora skidtestet
Utemagasinet har testat elva par skidor med alpin turbindning. Samtliga fungerar i pist, offpist och på toppturen men har självklart specialegenskaper. Välj utifrån hur du åker! Hela testet finns i PDFen till höger
Festivalpass
Med ett festivalpass får du fri tillgång till turer, kurser, Fjällexpressen, föreläsningar och bildvisningar.
Mer om Fjällfest
Här finns information om fjällfesten, frågor om boende och mat? Här finns svaren.
Test - dunjackor/guide termoplagg 2008
Test - dunjackor/guide termoplagg 2008
Vi testar fyra dunjackor för riktigt kalla temperaturer. Dessutom guidar vi dig till vinterns termoplagg. All information finns i PDFen till höger.
Termosar 2007
Termosar 2007
Ska du köpa termos? Vilka håller måtten och vilka värmen? Vi har testat 7 termosar. Hela testet finns i bifogad PDF.
Test - Landskamp i underställ 2007
Test - Landskamp i underställ 2007
Fem Sverige, fem Norge, två Nya Zeeland och ett vardera från Island, Finland, Kanada och USA. Vi testar 16 underställ designade i kalla länder där folk gillar att vara ute. Frågan är vilka som är bäst på underställ. Hela testet finns att läsa i PDFen till höger.
Ekojacka internationellt prisat
Ekojacka internationellt prisat
Konfektions- och ryggsäcksföretaget Klättermusen från Åre vann i veckan ett internationellt pris för den ekologiska jackan Enride.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent