Klättermöss prisas för ekosatsning

Klättermöss prisas för ekosatsning

MILJÖ Varumärket Klättermusen prisas för sitt miljöarbete. Nordens Gröna Bälte heter utmärkelsen som företaget får för sitt helhetsseende ”där allt från naturupplevelsen till det man bär på sig hör ihop”, som det står i motiveringen.

Funktionskläder och ryggsäckar från Klättermusen har ofta utmärkt sig med innovativ design. Sedan larmet gick om de farliga fluorkarbonerna som finns i funktionsmaterial har ägarna också på allvar satsat på en miljöprofil. Märket har tre miljövänliga skaljackor i sitt sortiment, två i bomull och världens första syntetskaljacka utan fluorkarboner. Dessutom har Klättermusen i år instiftat Miljösupport 2008 där en procent av omsättningen avsätts till miljöprojekt som kunderna får rösta fram. För varje inköpt plagg får köpare röster. Läs mer på www.klattermusen.se

Åreföretaget Klättermusen AB och dess ägare Eva och Peter Askulv tog i mitten av november emot en prischeck på 30 000 kronor och utmärkelsen Nordens Gröna Bälte för sitt miljöarbete. Till Östersundsposten säger de att pengarna ska användas till vidareutbildning för att kunna bli ännu bättre på att miljöanpassa sin verksamhet.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!