Höjdarrekord

Höjdarrekord

REKORDBAD Tjugo alpinister har satt rekord i höghöjdsbad på Mt Blanc. Mycket svett ligger bakom försöken och så småningom genomförandet, men så fick de också ett bad som belöning.

Utemagasinet har tidigare skrivit om pianon som burits upp på Ben Nevis, nakna sherpas på toppen av Everest, nakenvandring genom Storbritannien, mannen som bar ett kylskåp genom Sveriges alla kommuner och skor fyllda med smör på toppen av Getryggen. Frågan är vad som är värst, men ett jacuzzi-bad på toppen av Mont Blanc bör åtminstone kvala in på listan.

I ett års tid arbetade ett gäng schweiziska klättrare med att bygga en jacuzzi som var tillräckligt lätt för att bäras upp till toppen av berget, och samtidigt tillräckligt stabilt för att klara det lägre syreinnehållet på nästan 5000-meters höjd, minusgrader och hård vind. Efter fyra avblåsta försök dök till slut en väderlucka upp. Totalt medverkade 20 personer som var och en bar upp drygt 20 kilo utrustning till toppen. Om de blev svettiga under klättringen kunde de i alla fall tvätta av sig på toppen - alla 20 fick plats i jacuzzin samtidigt!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!