Test - Landskamp i underställ 2007

Test - Landskamp i underställ 2007

Fem Sverige, fem Norge, två Nya Zeeland och ett vardera från Island, Finland, Kanada och USA. Vi testar 16 underställ designade i kalla länder där folk gillar att vara ute. Frågan är vilka som är bäst på underställ. Hela testet finns att läsa i PDFen till höger.

Vi har testat följande produkter:

66 North Iceland Básar

Aclima Ultr

Arcteryx Ether crew

Craft Pro Zero Extreme

Dale Baselayer

Devold Multisport

Halti Kajsa/ Lena pants

Houdini Altitude Crew

Icebreaker Skin 200 g/m2

Janus Black Wool

Lundhags Aero

Patagonia Wool 2/Wool 3

Peak Performance Wool Base

Smartwool Microweight

Ulvang Kvarts

Woolpower 200 g/m2


Kolla speciellt in detta när du köper underställ:


>En polokrage värmer och behåller den varma luft en vid halsen.


>Dragkedjeöppning i halsen ger möjlighet till ventilation när du blir varm. En del dragkedjor har ett skyddande tygfoder för att metallen inte ska kyla halsen. Dragkedjan ger också extra vikt.

>Resåret i midjan ska vara löst och bekvämt. För att undvika en glipa i ryggen när du böjer kroppen framåt som vid cykling eller paddling bör tröjan gå ner över kalsongen i ryggen.

>För att undvika en glipa i ryggen när du böjer kroppen framåt som vid cykling eller paddling bör tröjan gå ner över kalsongen i ryggen.

>Den gemensamma funktionen för alla underställ är fuktt ransport. Det kräver ett material som släpper igenom väta så effektivt som möjligt och som torkar snabbt. Hur tjockt luftlager materialet ger avgör hur varmt stället är. I vått tillstånd värmer ullfi brer mer än syntetiska fibrer.

>Det ska helst vara så få sömmar som möjligt. De ska vara platt a och smart placerade så att de inte ger skav. Nästan alla underställ är sydda med platt a sömmar, så kallade flatlock-sömmar.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!