Test - Ryggsäckar 2007, 50 liter

Test - Ryggsäckar 2007, 50 liter

11 x 50 liter ryggsäckar Ryggsäcken kan tyckas vara en relativt enkel utrustningsdetalj - någon kvadratmeter tyg, lite stoppning och några remmar. Men det är samtidigt den kanske mest värdefulla uppfinningen för frilufts livet. Hela testet finns i bifogad PDF.

Kolla in dett a när du väljer ryggsäck

Höft bälte. Avbärarbältet ska vila på höft erna och överföra vikten på skelett et. Kolla så att bältet kan spännas tillräckligt, i synnerhet om du är smal och lång.

Axelremmar. Var uppmärksam så att inte remmarna ligger mot din nacke och trycker. Axelremmarna får heller inte vara för brett placerade. Klarar de tyngre belastning?

Toppstramare. Justerbar rem som fäster i axelremmarna och ryggsäckens topp. Fördelar vikten över axlarna och justerar säckens avstånd från ryggen.

Bröstrem. Bröstremmen hjälper till att justera avståndet mellan axelremmarna. Remmen ska kunna justeras upp och ner och bör inte sitt a tajt. Många väljer att inte använda bröstremmen eft ersom den oft a påverkar ventilationsmöjligheterna.

Topplock. Topplocket kan i allmänhet justeras i höjdled och är ibland helt avtagbart. Det får inte påverka dina möjligheter att titt a upp. Kompressionsremmar tajtar upp säcken om den inte är fullpackad. Här kan också utrustningsdetaljer fästas.

Detaljer. Ta en extra titt på säckens detaljer såsom sömmar, dragkedjor och spännen. Sömsmånen ska vara god, dragkedjorna smidiga och starka och spännena ska hålla för en trampning.


Vi har testat följande produkter:

Mammut Extreme 45

Marmot Eiger 45

Jack Wolfskin Purist 50

Mountain Hardwear Trance

Millet Odyssee 50+10

The North Face Terra 40

Fjällräven C2C 50

Haglöfs Matrix 50

Vaude Astra 45+10

Bergans Alpine Guide 50

Lundhags V8 55

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!