Nya smaker i din termos

Jo, vi vet. För många är kaffet själva essensen av utelivet, det svarta guldet som kittlar smaklökarna och livsandarna. Men testa de här alternativen i termosen på nästa tur – du kommer inte att bli besviken.

Nya smaker i din termos

Kryddig äppledryck

4 koppar

De klassiska julsmakerna äpple, ingefära och kanel gifter sig fint och värmer ända in i själen. 

Du behöver

8 dl äppeljuice

1 bit kanelstång

1 bit ingefära

Värm juicen med kanel och ingefära, häll på termos. Låt kanelstången och inge-färan följa med i termosen om du vill ha en kraftig smak, ta annars ur dem.

Miso med torkat renkött

4 koppar

Salt och gott mellanmål som värmer skönt under kyliga dagar. Salt topping i form av torkat kött, korv eller ost passar fint i miso. 

Du behöver

4 portionspåsar misosoppa

8 dl vatten

50 g torkat renkött, skivat

100 g kaffeost i bitar (om du vill)

Koka upp vatten, blanda ner miso, häll på termos – gå ut. Lägg i renkött och/eller ost vid servering. Och det går förstås också att koka upp vatten på utekök och blanda soppan på rasten, om du föredrar det.

Blåbärssoppa med grädde & biskvier

4 koppar

Krämig grädde och söta mandelbiskvier tar blåbärssoppan till nya höjder. En perfekt efterrätt eller energikick på turen.

Du behöver

8 dl färdig blåbärssoppa

1 dl vispad grädde

1 dl mandelbiskvier

Värm blåbärssoppan hemma och fyll på termos – eller ta med pulver och tillaga på uteköket. På rasten häller du upp soppan i en mugg eller kåsa, garnerar med grädde och biskvier.

Chai

4 koppar 

Kryddigt, värmande te med len mjölk och honung. En indisk klassiker. För extra kryddighet: lägg i en bit kanelstång när du kokar upp vattnet.

Du behöver

2 tepåsar (svart chai)

4 dl vatten

4 dl mjölk, 3%

1 msk honung

Koka upp vatten, lägg i tepåsar och låt dra några minuter. Tillsätt mjölk och honung, värm till lagom temperatur, fyll på termos – gå ut.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!