SUCCÉ PÅ FJÄLLET

SUCCÉ PÅ FJÄLLET

Sveriges första Fjällfest i Storulvån bjuder på aprilväder. Ibland gassar solen på lekfulla fjällälskare. Toppar bestigs, nya kontakter knyts över termosfika och på action-fotokurs. På kvällen insups näring från ekomat och föredragande celebriteter som Renata Chlumska och Fredrik Sträng.

Det var i helgen, redan i torsdags kväll började kalaset, som Utemagasinet i samarbete med Storulvåns fjällstation slog upp dörrarna till Fjällfest. Mitt i den jämtländska fjällvärlden mötte en synen av tipis, flaggor, utställartält, Helsports tälthotell, Haglöfs testcenter, Klättermusens lastbil sprängfylld med låneprylar och Bergans utställning med de senaste uteprylarna att klämma och känna på. Inte nog med det. Nybörjare mötte nya utmaningar - topptur med randonneéutrustning, lavinsökning, kiting, klättring, medan luttrade veteraner svettades på nya syltoppar efter bandvagnstolkning.

Kvällarna fylldes med ekologiska läckerheten på buffébordet. Renata Chlumska föreläste för ett par hundra huvuden, lika så Fredrik Sträng med sin aldrig sinande entusiasm. Banff filmfestival bjöd på film och mest udda, urban bland fjällnissar, Dogge Doggelito som rappade och underhöll solbrända och lyckliga festdeltagare.


Varmt tack till alla ni som besökte Fjällfest! Tack Kalle och Mattias som arrangerade, Helsport, Haglöfs, Bergans och Klättermusen som sponsrade! Och alla huggit i med Fjällfest!


Vi ser redan fram emot Fjällfest 2009!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!