Lever drömmen att cykla till Afrika

Lever drömmen att cykla till Afrika

De har just tagit studenten. Nu väntar drömresan. Att cykla till Afrika. Äventyret börjar på måndag och fortsätter kanske så länge som ett halvår.

För vi har tagit studenten! För de flesta är studenten ett avslut. För nittonåringarna Tomas Sundvall och Sebastian Fäldt från Falun är det tvärt om. För dem är detta början. Början på deras drömäventyr.

- Vi har under de senaste sex månaderna planerat vårt stora äventyr, att cykla till Afrika och tillbaka, meddelar killarna Utemagasinet.

Färden bär genom Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Frankrike och Spanien, över Gibraltar sund blir det färja till Marocko. Väl framme i Marocko är planen att trampa vidare genom Algeriet och in i Tunisien. Från Tunisiens huvudstad Tunis blir det båtfärd till Sicilien i södra Italien och sedan ställs kosan mot Norden igen genom Italien, Österrike, Tjeckien och Polen. Men enligt killarna är planen långt ifrån spikad:

- Vi är inte helt säkra på om vi kommer att kunna cykla genom Algeriet, det beror på hur säkerhetsläget ser ut när vi kommer fram till Marocko och om det är möjligt att få visum. I sådana fall kommer vi bli tvungna att ändra planerna lite.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!