Slipspecialisten flyttar

Slipspecialisten flyttar

BUTIK Slipspecialisten har sålt och slipat skridskor i nästan 30 år. Nu flyttar butiken från St Eriksgatan i Stockholm till Södertälje och satsar mer på internet-handel.

Butiken har utvecklats från ett kapellmakeri på Fridhemsgatan med ett par hyllor med långfärdskskridskoprylar, till en blomstrande butik specialiserad på all utrustning som behövs för långfärdsskridsko. Givetvis har man också satsat på hantverket slipning för optimalt bett i skenorna. En trappa upp i butiken på St Eriksgatan fanns hemligheten, det som pappa Martin Forsmark kallade ”manicken”, hans specialdesignade slipmaskin. Och den slipade skridskor som ingen annan maskin.

Idag har sonen Mats och sambon Carola tagit över. ”Manicken” har också gått i pension till fördel för en dataslipmaskin som precisionsslipar obegränsat med radier och kurvor. De nya lokalerna i Södertälje är helt rätt enligt ägarna:

-Vi fortsätter vår verksamhet i Södertälje på Västra Kanalgatan 6 mitt i Södertäle vid torget. Vi har fått äran att förvalta ett gamalt sliperi som fanns från1950-2000-talet, känt som Eskelstuna sliperi.

Även fortsättningsvis är alltså Slipspecialisten butik med inriktning på skridsko och ett sliperi specialiserat på långfärdsskridskor med all den kompetens som ägarna besitter. De satsar också mer på sin webbshop som byter namn till Sportnetto, där det också ska säljas utrustning för andra sporter.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!