Texter för trädkramare

Texter för trädkramare

Träd är trendigt, det syns inte minst i bokhandeln. I Sverige har vi drygt tre miljarder träd, och bara det är ju skäl nog att läsa in sig på växtarten. Här tipsar vi om tre nya böcker för trädkramare.

STORA BOKEN OM TRÄD

Barn rör sig för lite ute i naturen, visar studier – kanske kan den här nya boken väcka intresse. Illustratören och formgivaren Piotr Socha har tillsammans med biologen Wojciech Grajkowski knåpat ihop en faktarik och illustrerad barnbok som lär ut allt och lite till om träd. 189 kronor, Alfabeta. 

FJÄLLBJÖRKSKOGEN

Vill du lära dig mer om vår kära fjällbjörk-skog? Ta hjälp av fjällekologen och biologi-doktoranden Lisa Öberg och Leif Kullman, professor emeritus i naturgeografi och växt-ekologi. I deras nya bok berättar de bland annat hur skogstypen förändrats från istid till nutid. 375 kronor, BoD Förlag. 

NATURENS DOLDA NÄTVERK

Skogsvaktaren Peter Wohlleben har tidigare skrivit tre uppmärksammade böcker på temat och kan sin grönska. I hans nya Naturens dolda nätverk får du en spännande berättelse om växelverkan och dolda samband i naturen. Varför skapar till exempel barrträd regn? 219 kronor, Norstedts. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!