Test: Frystorkat del 2 av 2

Test: Frystorkat del 2 av 2

En påse färdigmat väger som en apelsin i ryggsäcken och tillagas på några minuter. På minussidan har vi priset – och i vissa fall smaken. Utemagasinets testpatrull har ätit sig igenom 16 olika rätter, med blandad belåtenhet.(sammanfattning av test från Utemagasinet nr 7 2018).

AV: ERIKA ENEQUIST OCH LENA HEDMAN

FORESTIA FUSILLI ALL'UOVO MED KYCKLINGBOLOGNESE

Typ Färdig att värma
Vikt 350 gram färdig rätt
Pris 83 kronor (inkl värmepåse)
Köpinfo weareforestia.com

Omdöme
Rätten doftar parmesan och tomat. Stora pastabitar som har lagom tuggmotstånd. Rätt mild och balanserad ost- och tomatsmak med en touche av vitlök. Känns som en rätt vanlig bolognese – på en backrestaurang i Alperna smakar det så här. Trots att rätten innehåller kyckling upplevs det som köttfärs, men saftigare med bra såsighet.

Vi rekommenderar denna klassiska och mättande rätt. 

BLÅ BAND INDISK KYCKLINGGRYTA 

Typ Frystorkad, tillsätt vatten
Vikt Torrvikt 146 gram; tillagad 550 gram
Pris 89 kronor
Köpinfo blaband.se

Omdöme
Doft av curry och aptitlig gul ton, med inslag av röd paprika och gröna bönor. Vi känner sötman av äppelbitarna och god smak av ananas, vilket passar ihop med kryddigare curry. Rätten är väl söt, men helt klart en av de godare på grund av kryddorna och grönsaksblandningen. Hyfsad konsistens där kycklingbitarna ger en del tuggmotstånd – fast något mosig jämfört med de allra bästa rätterna. Totalt sett en rätt som vi kan rekommendera. 

REAL TURMAT KYCKLING TIKKA MASALA

Typ Frystorkad, tillsätt vatten
Vikt Torrvikt 133 gram; tillagad 500 gram
Pris 85 kronor
Köpinfo drytech.no

 

Omdöme
Trist färg åt det bruna hållet – och oväntad doft av pepparkaksdeg. Men smaken är spännande och välbalanserad. En het och smakrik rätt med ingefära, som känns tydligt, och pepprig känsla. God kycklingsmak där rejäla bitar ger tuggmotstånd – och de är inte för hårda. Utmärkt mat för frusna vandrare och skidåkare, som snabbt blir varma och glada av kryddorna. En av favoriterna! 

ADVENTURE FOOD KYCKLINGGRYTA MED CURRY

Typ Frystorkad, tillsätt vatten
Vikt Torrvikt 145; tillagad 515 gram
Pris 65 kronor
Köpinfo adventurefood.com

 

Omdöme
Doft av örter och rätten ser rätt trevlig ut med röd paprika, gröna bönor, gul ananas och lök. Inte så mycket kycklingsmak, mest framträdande är örtbuljong. Känns mer som en vegetarisk rätt som kan kompletteras med nötter. En del bitar är något hårda, men i stort sätt okej. Minus för att rätten är väl söt och inte så krämig. Det finns ingen sås som binder, rätten blir som en torrare risotto. 

Bästa kötträtten!

FORESTIA KYCKLING MADRAS MED RIS & VILDRIS

Typ Färdig att värma
Vikt 350 gram färdig rätt
Pris 93 kronor
Köpinfo weareforestia.com

 

Omdöme
God currysmak och imponerande stora kycklingbitar – de största köttbitar vi någonsin sett i en färdigrätt. Bitarna med kyckling är möra och riktigt tilltalande. Bra konsistens på riset och gott med vildriset. Smaken är lagom salt och kryddig. Då såsen är lite skarp kan det vara gott att tillsätta bröd, banan, nötter eller lite mer torkad frukt. Annars fungerar den här rätten riktigt bra som den är, en riktig favorit! 

REAL TURMAT OXGRYTA MED BROCCOLI

Typ Frystorkad, tillsätt vatten
Vikt Torrvikt 120 gram; tillagad 500 gram
Pris 99 kronor
Köpinfo drytech.no

 

Omdöme
Doftar lite svamp, men också kraftfoder. Utseendet är mest brunt med lite röda prickar av paprika. Först inte överdrivet gott, men efter hand smakar det något bättre. Tydligast känns smaken av svamp, lök och soja. Rejäla köttbitar och bra tuggmotstånd. En riktigt matig rätt; en av de mest mättande. Kan vara okej när man är hungrig på långtur, fast lite väl mycket smak av soja och salt. Kan gärna kompletteras med peppar. 

ADVENTURE FOOD SATE BABI

Typ Frystorkad, tillsätt vatten
Vikt Torrvikt 148 gram; tillagad 468 gram
Pris 65 kronor
Köpinfo adventurefood.com

 

Omdöme
En lite söt doft och man känner också doft av riset. Ser rätt okej ut med lite gröna bitar och brandgul morot. Smakar först ganska sött och sedan känner man av ingefära, lite citron och paprika. Totalt sett en god rätt som är smakrik och matig med allt ris. Men det är också mest ris och kunde ha varit större bitar av grönsaker och skinka. Eftersmaken är salt och man blir törstig av rätten. 

FORESTIA BIFFSTROGANOFF MED VILDRIS

Typ Färdig med värmepåse
Vikt 350 gram färdig rätt
Pris 93 kronor
Köpinfo weareforestia.com

Omdöme
Doftar svagt av svamp med lite trist utseende i toner av brun-vit-beige. Rätten innehåller stora köttbitar med lagom tuggmotstånd. I stort är köttet mört och gott, ett par bitar är dock mer geléaktiga och seniga. Mättande och bra konsistens med köttet ihop med riset, och en gräddig sås som binder ihop allt. Mest smak av svamp, lite salt och en lätt touche av dragon och muskot. Men den milda smaken vinner i längden. 

 

 

Test: Frystorkat del 1 av 2

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!