Preppa för mys i tält och stuga

Preppa för mys i tält och stuga

Tänd en brasa efter vinteräventyret, eller kryp in i tältet. Umgås kring ett spel eller förlora dig i en bra bok. Vi tipsar om tre nyheter.

NYA FINNS I SJÖN

Sällskapsspelet Finns i sjön från Ninjaprint bjuder på underhållning för hela familjen. I spelet, som utvecklats av biologen Daniel Thorell och designats snyggt av Rickard Höök, ska 2–6 spelare ta hand om en helt egen sjö och se till att kombinera rätt arter, vattenkvalitet och vattentemperatur. Från 8 år. 499 kronor, naturkompaniet.se.

HÅLLBART I DET LILLA

Hur ställer vi som individer om till ett mer hållbart liv? Fundera på det med hjälp av Klimatasken, som innehåller fyra små böcker skrivna av Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson. Författartrion är grundare till den ideella organisationen Klimatklubben och lyfter vår tids ödesfråga ur era intressanta perspektiv. 199 kronor, Novellix.

VÄRNA MÖRKRET

Årets mörkaste tid är här – väl vald för lanseringen av nya boken Mörkermanifestet av biologen Johan Eklöf. I den beskriver han bland annat hur artificiellt ljus påverkar såväl människor som djur, och uppmanar oss att släcka ner och värna mörkret. Var finns ditt närmaste mörker? Bege dig dit!
288 kronor, Natur & Kultur.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!