Stora äventyr måste inte vara tunga

Ju lättare och mer obehindrad du är, desto bättre blir upplevelsen. För att få ekvationen att gå ihop behövs utrustning som går att lita på i alla väder. Med L.I.M Series flyttar Haglöfs hela tiden fram gränserna för vad lätta och tekniska funktionskläder kan åstadkomma.

Stora äventyr måste inte vara tunga

L.I.M är en förkortning för Less Is More (mindre är mer), ett koncept som handlar om att ta bort allt onödigt, och fokusera på det oumbärliga. Filosofin leder till många svåra överväganden. Vilka material väger så lite som möjligt utan att offra kvalitet, flexibilitet och vattentäthet? Sömmar, linningar och fickor – varje detalj är lika minutiöst utprovad som tyger och material.

"I årets L.I.M-kollektion har vi försökt att verkligen gå till botten med vad 'Less Is More' betyder", säger Victor Adler, marknadschef på Haglöfs. "För oss betyder det att skapa utrymme för annat. Alla har sin egna prioriteringar och drivkrafter, som motiverar dem att kämpa hårdare och klättra högre."

En resa utan slut

Det är drygt tjugo år sedan som den första lättviktskollektionen i L.I.M Series revolutionerade trekkingvärlden. Och varje säsong bryter Haglöfs ny mark, med förbättrade modeller av lätta funktionskläder som går att lita på vad som än händer.

"Hela anledningen till att vi utvecklade den superlätta och högfunktionella L.I.M Series från början var att minska på bördan och skapa extra utrymme för det som verkligen räknas. För att varje äventyr ska kunna bli unikt.", säger Victor Adler.

Har du en gång burit de lätta, smarta och funktionella plaggen i L.I.M-kollektionen så kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till traditionella vandringkläder igen. För ju lättare packning, desto fler upplevelser får plats på vägen.

Två unika skaljackor & värmande isolation

– utvalda plagg från L.I.M-kollektionen 2021

L.I.M MIMIC HOOD är en ultimat lättvikts-isoleringsjacka. Fyllningen är förstärkt med det Nobelprisvinnande "supermaterialet" grafen, vilket ger jackan en snabbare värmeisolerande effekt som dessutom håller kvar värmen länge. Detta ger ett överlägset skydd mot kalla temperaturer och håller dig varm utan oönskad vikt eller bylsighet. 
Du hittar L.I.M MIMIC HOOD här!

 

L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRYTM JACKET är den ultimata jackan för pulshöjande aktiviteter i oförutsägbart väder. Den kombinerar låg vikt, utmärkt andningsförmåga och en genial teknologi för att göra den vattentät – bara skaka den.
Du hittar L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRYTM JACKET här!

Den ikoniska L.I.M GTX JACKET är gjort av GORE-TEX Paclite® PLUS och är så lätt att du knappt kommer märka att du har den med dig. Trots sin låga vikt är den "GUARANTEED TO KEEP YOU DRYTM" samtidigt som den är vindtät och har exceptionellt god andningsförmåga.
Du hittar L.I.M GTX JACKET här!


Hela L.I.M-kollektion hittar du på Haglofs.se!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!