Hållbarhet och kvalitet i fokus i Fristads outdoor-kollektion

Friluftstrenden är här för att stanna, och som vi alla vet är bra kläder a och o för att kunna njuta till max i naturen. Under förra året lanserade Fristads sin första outdoor-kollektion, med samma höga kvalitet som deras klassiska arbetskläder.

Hållbarhet och kvalitet i fokus i Fristads outdoor-kollektion

Vad associerar du till när du tänker på kläder från Fristads? Förmodligen arbetskläder, vilket Fristads tillverkat i snart 100 år. Med andra ord har de stor kunskap i att skapa plagg som tål både tuffa förhållanden och stort slitage. De har tagit all denna kunskap och klivit in i en helt ny bransch med sin första outdoor-kollektion som suddar ut gränserna mellan jobb och fritid.

– Vi vill göra det möjligt för fler att använda våra plagg och ser det som ett naturligt steg att bredda vårt erbjudande med kläder för en aktiv fritid. Vi har tillverkat arbetskläder för professionella användare sedan 1920-talet och har en gedigen kunskap om vad som krävs för att tillverka kvalitetsplagg som tål att användas i alla situationer, säger Anders Hülse som är vd på Fristads.

Fokus på hållbarhet

Fristads har som mål att minska sin totala påverkan på klimatet. I arbetet med outdoor-kollektionen har de prioriterat att framtagningen av plaggen ska ha ett så litet avtryck på miljön som möjligt, vilket syns framför allt i materialvalen. Plaggen i kollektionen är tillverkade i ekologisk bomull och återvunnen polyester som skapats av pet-flaskor.

– Plaggen är helt tillverkade i ekologiska och återvunna material och har därför i grunden en lägre påverkan på miljön. Vi har även valt att klimatkompensera för våra koldioxidutsläpp kopplade till outdoor-kollektionen, fortsätter Anders.

Kollektionen

Outdoor-kollektionen innehåller slitstarka och bekväma friluftsplagg för både herr och dam. Här har vi valt ut några av plaggen!

OXYGEN PRIMALOFT® JACKA 
Du hittar herrmodellen här och dammodellen här!

CALCIUM POLARTEC® POWER STRETCH HOODIE
Du hittar herrmodellen här och dammodellen här!

HELIUM STRETCH FRILUFTSBYXOR
Du hittar herrmodellen här och dammodellen här!

Du hittar hela outdoor-kollektionen här!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!