Vinn Omnia uteugn + kokbok!

Campingfolket har använt den i decennier, och på sistone har den portabla Omniaugnen också nått nya och äventyrligare målgrupper. Nu har du chansen att vinna en!

I sociala medier kan vi se den användas till allt från fiskgratäng på grillen utanför hemsnickrade husbilen till brödbak på stormkök mitt ute i skogen. Omnia betyder för övrigt just "allt" på latin – ett namn som förpliktigar.

Ugnen tros ha uppfunnits på 40-talet eller ännu tidigare; den förädlades av Optimus på 70-talet och tillverkas sedan 15 år tillbaka av Koala Marketing Company med bas i Malmö.

Det är en till synes enkel konstruktion bestående av tre delar: ett skålformat underrede i rostfritt stål, en form i aluminium för själva råvarorna – och så ett lock på det. Lite extrautrustning finns att köpa till, som ugnsgaller i rostfritt stål och muffinsform i silikon.

Vill du också laborera med lasagne, bakpotatis och morotskaka i skogen, till sjöss och i kokvrå? Då ska du svara på månadens tävlingsfråga här nedan. Vi har tre vinster att fördela, var och en bestående av både en Omnia-ugn och företagets nya kokbok. Sista tävlingsdag är den 26 augusti. Lycka till!

Uteredaktionen har testat Omnia-ugnen i sommar, med inspiration hämtad ur Omnias nya kokbok och lite egna favoritrecept. Bidde det något ätbart? Det kan du nu se på Instagram, @utemagasinetsverige

Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

1 . Vad skulle du vilja laga i en Omnia?

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!