Utemagasinets event

På Utemagasinets event vill vi skapa en mötesplats för alla; nybörjare som inbitna friluftsrävar. Ett sätt att umgås, byta erfarenheter och kunskaper – men även ett sätt att upptäcka variationen i friluftslivet. Vi tror att gemenskap är den viktigaste ingrediensen till ett lyckat arrangemang. På våra event bor vi tillsammans, umgås, skrattar och provar på nya utmaningar i en inspirerande miljö.

UTEFEST

TIllbaka september 2024

Se hit! Har du tips på var vi bör arrangera Utefest nästa gång? Mejla johanna.dahl@egmont.se

I september varje år arrangerar Utemagasinet eventet Utefest tillsammans med ledande outdoorföretag. Det är en friluftsfestival med ett brett innehåll som sträcker sig från vandring, svampplockning och täljning till klättring, kajakpaddling och överlevnad.

Vi fyller dagarna med kurser, seminarier, clinics och guidade turer. Det kan handla om vandringar på olika nivåer, klätterturer, paddling, yoga, stiglöpning, utematlagning och mycket mer. På kvällarna lyssnar vi till inspirerande föreläsare och njuter av livemusik kring lägereldarna.

FJÄLLFEST

Tillbaka mars 2024

Äventyrsfestivalen för dig som älskar, eller är nyfiken på, vinterupplevelser i riktig fjällmiljö.

Dagarna fyller vi med guidade turer, kurser och seminarier. Det blir toppturer på skidor, längdskidåkning, snöskovandring, lavinkunskap, vintertältning och mycket mer. Om kvällarna äter vi goda middagar tillsammans, lyssnar på inspirerande föreläsare och delar erfarenheter.

Fjällfest är till för dig som älskar vinterfjäll – och dig som är nyfiken, men kanske aldrig upplevt fjällen om vintern. Vi vill skapa en mötesplats som är öppen för alla, med gemenskap och uteglädje i fokus. Oavsett färdighetsnivå kommer du garanterat att få prova nya aktiviteter, och lära dig nya saker, i en helt oemotståndlig miljö.

SKIDA MED UTE

Tillbaka januari 2024

Siktar du på vasaloppet eller vill du bara ha mer längd i livet? Då ska du hänga med Utemagasinet på längdskidläger.

Våra professionella tränare står för högklassig träning och du kan alltid vänta dig teknikträning och skidstyrka både i och utanför spåret av riktiga proffs. Det blir också yoga och avslappningsövningar för trötta skidåkare. Lägret passar alla som vill åka längd och anpassas efter nivå. Deltagarna delas in i grupper efter kunskap.

Genom åren har vi haft tränare som Markus Hellner, Johan Olsson och Anna Olsson med oss på Skida med Ute. Vem vill du se nästa år?


Frågor? Kontakta eventansvarig: johanna.dahl@egmont.se