SNABBA VEGO-PIZZABULLAR
15 stycken
1 pkt färdig pizzadeg med tomatsås
200 g ost, riven
2 dl oliver eller marinerade grönsaker i bitar, t ex kronärtskocka
Topping: Hackade nötter, mandel, fröer eller små tomater.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut pizzadegen. Bred på tomatsåsen, lägg på ost och oliver.
Rulla ihop som om du skulle baka kanelbullar.
Dela rullen i 15 bitar, ställ i bullformar eller muffinsplåt.
Lägg på valfri topping.
Grädda mitt i ugnen tills bullarna är genomgräddade och har vacker färg. Det tar cirka 15 minuter.
HELLRE EGEN PIZZADEG?
25 bullar
25 g jäst
4 dl kallt vatten 1 dl yoghurt
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl olivolja
650 g vetemjöl + till utbakning
Smula jästen i en bunke, lös upp den i lite vatten. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1,5 timme – alternativt täck med plastfolie och kalljäs över natten i kylskåp. Om du har bråttom så använd fingervarmt vatten, 37 grader, och låt jäsa i 45 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två och kavla ut till knappt 1 cm tjocklek, fyll sedan bullarna som ovan.