Råraka med räkor

RÅRAKA MED FÄRSKA RÄKOR & PAPRIKAKRÄM

Det är enkelt att lyxa, även i skogen! Fira helg med detta underbara recept signerat vår utekock Pontus Karén.

Recept och foto: Pontus Karén

RÅRAKA MED FÄRSKA RÄKOR & PAPRIKAKRÄM
2 portioner


200 g färska räkor
1 rödlök
1 citron
1 bakpotatis
2 dl creme fraiche paprikasmak
Smör till stekning


Riv bakpotatisen på ett rivjärn (fina sidan om du har ett klassiskt). Finhacka rödlöken och skala räkorna. Allt detta kan göras hemma om du vill snabba upp tillagningen ute.
Stek hälften av den rivna potatisen i stekpanna på ditt stormkök. Snåla inte med smöret och försök jobba ut potatisen från en klump i mitten med lätta tryck, så du får en pannkaka. Stek tills rårakan fått en gyllenbrun och jämn yta.
Servera rårakan med en sked creme fraiche, skalade räkor och en massa rödlök. Ett tips är att ha med någon grön ört för att snygga till färgkontrasten. Dekorera med en citronklyfta.

TIPS!
Ska du gå en bit med dina räkor? Förvara dem i en mattermos med lite krossad is.