Fattiga riddade med lönnsirap, chokladsås & färska bär

Trolla fram detta på nästa utflykt och du kommer bli populär – bland både små och stora. Vill du förenkla kan du göra i ordning riddarsmeten hemma och fyll på termos. På så vis sparar du mycket packning och tid på turen.

Recept och foto: Pontus Karén

2 portioner

5 skivor gott rostbröd (helst brioche)
Färska bär
Florsocker
Lönnsirap
Chokladsås
Smör till stekning

Riddarsmet:
2 st ägg
2 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Blanda till riddarsmeten. Doppa brödskivorna i smeten och stek i rikligt med smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt fettet droppa av på ett papper, dela sedan brödskivorna på mitten. Ta fram ett fat eller en panna och fördela brödet i botten, börja i mitten och bygg utåt i cirklar. Kasta på lite färska bär och pudra försiktigt över florsocker. Ringla över lönnsirap och toppa med massor av chokladsås.