Spagetti med ölkorv, tomat och fetaost

Att laga en värmande allt-i-ettgryta vid lägerelden är perfekt en kylig dag. Här är ett pastarecept som är både jättegott och enkelt att laga.

Recept och foto: Susanne Jonsson

Spagetti med ölkorv, tomat och fetaost

6–8 portioner 

600 g spagetti
3 ölkorvar, i bitar
3 burkar krossade tomater
1 ask körsbärstomater (eller på burk)
1 purjolök eller 2 röda lökar
5 morötter, i bitar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 stjälkar grönkål, riven 
300 g fetaost, smulad
Salt, chiliflakes, basilika (torkad eller färsk)

Lägg samtliga ingredienser, utom kål och fetaost, i grytan.
Slå på vatten så att det täcker spagettin.
Låt koka tills pastan är al dente, enligt anvisning på paketet.
Rör om under tiden, tillsätt kålen mot slutet. 
Smaka av med salt och chiliflakes. Toppa med fetaost vid servering.