Allt om stiglöpning

Idag är det löpningens dag! Här kan du läsa om prylar, turer och teknik som rör löpning på stig.

Test: Lätta skor för vandring och löpning

Vandra eller springa? Är packningen nätt och terrängen rätt, kan du med fördel välja lätta skor för vårens och sommarens äventyr. Vi har testat tolv tåliga modeller och korat hela tre vinnare.

Möt våren i löparskor

Vill du rusa fritt över fjället i sommar? Eller galoppera i skogen? Då är det dags att börja jobba på löpformen. Här kommer Utemagasinets veckoprogram för ett fartfyllt och roligt friluftsliv.

Lätta steg runt Rogen

Rogenområdet i Härjedalen bjuder på både knixig blocksten och lokal playa med kristallklart vatten. Utemagasinets Linus Meyer med sambo drog på sig trailskorna och sprang från stuga till stuga. 

3 utmaningar: Öka pulsen

Vad passar bättre än att möta februari i löparskor? Uteliv och flås, två flugor i en smäll.

UTE testar: Lätta pannlampor för löpning

Kompakt mörker? Med en lätt och pålitlig pannlampa kan du springa stig, åka längd eller gå i skogen även efter klockan 16. Vi har testat fyra lampor i den populära mellanklassen, med ljusstyrkor på mellan 400 och 750 lumen.

Magnus sprang en halvmara i varje nationalpark

En bok om Sveriges nationalparker triggade Magnus Brisman att sjösätta ett litet projekt. Han skulle springa ett halvmaraton, 21 kilometer, i var och en av våra 30 parker. 

Ute testar: cykeljackan Rab Cinder Phantom 

En cykeljacka på 83 gram – kan det ­verkligen vara något att lita på när höst­vinden friskar i och regnet slår i sidled? Den frågan har vi sökt svaret på.