Crêpes på tur? Ja visst! Visst känns det fint att laga utemat från grunden, men ibland finns inte tiden. Här kommer ett enkelt och väldigt gott recept skapat av utekocken Sussi Jonsson.
Recept och foto: Susanne Jonsson
Crêpes Sussi
4 portioner
1 pkt färdiga pannkakor (8 st)
1 liten bit brieost, cirka 100 g, skivad
1 dl råsocker
4 msk smör
1 apelsin
1 dl vatten
2 småcitrus, t ex mandariner
2 dl hjortron
Valfritt Citruslikör till flambering, t ex Cointreau eller Grand Marnier.
Riv skalet från mandarinerna, skala dem sedan för hand så att hinnorna är kvar. Skiva och lägg åt sidan så länge.
Värm pannkakorna i smör på stekhällen/pannan, lägg på en bit brie och vik ihop. Sätt dem åt sidan.
Tillsätt socker i stekhällen/pannan. Pressa på apelsin, lägg i en smörklick och vatten, koka ihop till en karamell. Lägg pannkakorna ovanpå, vänd dem i karamellen. Häll på likör och flambera om du vill. Lägg till sist på citrusskivor, rivet citrusskal och hjortron.