Merrell Hiking Club inspirerar kvinnor att vandra

Vandringsintresset ökade mycket under pandemin, särskilt bland kvinnor. Nu vill företaget Merrell bryta ned de barriärer som är vanliga hos nya vandrare. Det ska vara enkelt att vandra – det är kärnan i det nya initiativet Merrell Hiking Club.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Merrell

Vandringsglädjen är större än någonsin och allt fler människor hittar ut på vårt lands vandringsleder. Därför lanseras nu Merrell Hiking Club – ett initiativ skapat av skoföretaget Merrell. De vänder sig särskilt till vandringsintresserade kvinnor, eftersom de ser att den gruppen har ökat markant efter Covid-pandemin.

Merrell Hiking Club har en egen Facebookgrupp och en sajt där en stor grupp inspiratörer tipsar om utrustning och vandringsleder världen runt. Med Merrell Hiking Club hoppas man inspirera och sprida kunskap, av och för kvinnor. Syftet är att visa att vandring kan vara en oerhört enkel aktivitet.

Lägre stressnivåer

En som håller med om vandringens enkelhet är Malou Peterson som är en av Merrell Hiking Clubs inspiratörer. Hon är ett känt ansikte inom skidvärlden, men är också en hängiven vandrare sedan barnsben.
– Jag har alltid vandrat, långt som kort, högt som lågt. Jag vill visa att vandring inte behöver vara något extremt och du måste inte ha de senaste statusprylarna. Du kan sticka ut i ett närliggande skogsområde och bara strosa, säger hon.

Malou Peterson, en av Merrell Hiking Clubs inspiratörer, har alltid älskat att vandra.

Vandringens fördelar är flera och det som lockar många är aktivitetens hälsofrämjande egenskaper. Studier visar att våra stressnivåer blir lägre och att vi mår bättre när vi vistas i naturen – något som var särskilt uppskattat under den oroliga tid som rådde under pandemin.
– Jag hoppas att jag i och med Merrell Hiking Club kan inspirera andra att få upp ögonen för naturen och vad den kan göra för ens mentala hälsa, konstaterar Malou.

Vandringsdag i Stockholm

Tillsammans med sina vandringsinspiratörer vill Merrell bryta ned de barriärer som är vanliga hos nya vandrare: att det är svårt, läskigt eller jobbigt att ge sig ut.
– En vandring kan ju vara hur tuff eller enkel som man själv vill. Om man är rädd för att vandra själv kanske man kan vandra med en vän, säger Malou.

Följ med Malou och Merrell på en vandringsdag i Stockholm.

Eller med 30 andra kvinnor. I maj arrangerar Malou och Merrell en vandringsdag i Stockholm. Det blir en kortare vandring, följt av andningsövningar och kallbad som avslut.
– Det ska bli fantastiskt roligt att samla en stor grupp kvinnor och göra detta tillsammans. Man kan vara hur grön eller vandringsvan som helst, alla är välkomna.

Vill du också ta del av Merrell Hiking Club? Hitta mer information här!

Malous bästa vandringstips

1. Även om du inte behöver köpa alla olika prylar som finns så är det värt att lägga lite extra krut på skorna. Det viktigaste är att de är sköna, stabila och klarar väta, det klarar man sig långt på, särskilt i Sverige.

2. I lågland behövs oftast inte höga kängor, men det är bra i kuperad terräng. Om du bara ska införskaffa dig ett par vandringsskor är det därför praktiskt med ett par kängor med högre skaft. Då kan du vandra i både fjäll och lågland med dessa.

3. Tänk på att ha utrymme för två strumpor i kängorna. Med en tunn strumpa närmast huden och en socka över minskar du risken för skavsår.

4. Om du inte vet vart du ska vandra – kolla i din mobils kartfunktion och leta upp ett skogsparti eller annan fin natur i närheten. Bege dig dit och upptäck!

Hitta dina perfekta vandringskängor på merrell.com.