Merrell guidar dig till rätt vinterskor

Låt inte vintern hindra ditt friluftsliv – inspireras i stället till nya uteäventyr. Med rätt skor kan du tackla såväl is, som snö och väta. Hemligheten – den finns i sulan. Här är skoföretaget Merrells bästa tips.

Annons från Merrell

Låt inte vintern hindra ditt friluftsliv – inspireras i stället till nya uteäventyr. Med rätt skor kan du tackla såväl is, som snö och väta. Hemligheten finns i sulan. Här är skoföretaget Merrells bästa tips.

Vi behöver ljuset, den friska luften ­– och äventyret. Även om förutsättningarna för friluftsliv inte är som bäst på vintern, så är nog behovet som störst. Skoföretaget Merrell vill göra det enkelt för oss att vara ute, oavsett årstid. För att det ska bli just enkelt och trivsamt är det viktigt att du har rätt utrustning, inte minst på fötterna. Det är skorna som bär dig, över hala stenar, på isiga stigar och rätt igenom gnistrande snöfält. Under vinterhalvåret ökar antalet halk- och fallskador väsentligt, över hela landet. Därför satsar Merrell på olika grepp för vinterns olika väder och underlag.

Vinterskorna från Merrell kommer med tre olika sulor:
1. Vibram® IceTrek™med gummidubbar och djupa spår. Denna sula presterar mycket bra i snö.
2. Vibram® Arctic Grip All Terrain har en yta som påminner om sandpapper. Den greppar mycket bra på våt is. Den är samtidigt tyst och mycket mångsidig eftersom du kan köra bil med den, gå in i en butik och samtidigt vara trygg på halt underlag.
3. Vibram® IceTrek™ med metalldubbar som ger det absolut bästa greppet på is.

Precis som med bilens vinterdäck anpassar du din sula utifrån det underlag som du ska vistas på. Utöver att Merrells vinterskor är halksäkra, är de också varma och vattentäta, samt har mycket hög komfort. 

3 vinterfavoriter:

Moab FST 3 Thermo
Denna vintersko är en smidig känga med låg vikt. Tack vare en Arctic Grip-sula kan den tackla både hala stigar och vanliga golv. Om du vet med dig att du både ska promenera på en isig stig, samt köra bil eller gå in i en affär – då är detta skon för dig. Varmfodrad på insidan och vattentät nubuck och mesh på utsidan.

Moab Speed Thermo
Lätt, snabb och stabil är denna vinterkänga med små gummidubbar och djupa spår. Presterar utomordentligt väl i både snö och slask med säkert grepp och skön dämpning. Varmfodrad och vattentät.

Moab Speed Thermo spikes
Med metalldubbar och hög komfort är denna sko lika smidig och skön som den mest kvalitativa vintertrailsko. Membranet skyddar mot väta, den breda lästen mot snö och dubbarna möjliggör alla vinteräventyr som än lockar.

Läs mer om Merrell här!