Så hittar du skidutrustning till rätt pris

Annons från Sambla

En cykelsemester i Alperna kan vara perfekt för den som älskar natur och att röra på sig. Många associerar alperna med skidåkning, men med en cykeltur kan man se ännu mer av det fantastiska landskapet. En aktiv resa som denna kräver dock mycket planering och rätt packning, så att man kan njuta av hela upplevelsen.

Att hitta bra skidutrustning till ett rätt pris kan vara en utmaning. För att göra det lättare bör du först ta reda på vad som är viktigast för dig. Vill du ha bästa möjliga prestanda, eller är funktionellt och billigt något du prioriterar högre? Att köpa skidutrustning kan bli dyrt oavsett om man väljer att köpa nytt eller begagnat. 

Om du inte har pengarna som behövs på kontot kan du jämföra lån på Sambla och hitta ett med låg ränta, så att du kan att finansiera din utrustning. När du bestämt ditt syfte och pris på skidutrustningen, kan du börja leta efter de produkter som passar bäst för dig och din budget.

Hur mycket bör man betala för begagnad skidutrustning?

Hur mycket man bör betala för begagnat beror på vilken typ av skidutrustning man letar efter. Om man är ute efter nya skidor, kan det vara lämpligt att betala mellan 2000 och 5000 kronor för ett par bra skidor. För begagnade skidor bör man räkna med att betala ca 1000 kronor, beroende på hur mycket användning de har haft och vilket märke de är. 

När det gäller andra typer av utrustning som stavar och skyddskläder så kan priserna variera mycket beroende på användning och märke, men jämför alltid med andra sidor så att du inte köper något begagnat för nypris. 

Hur man bedömer man begagnad skidutrustning

När man köper begagnad skidutrustning är det viktigt att bedöma skick och funktionalitet.

  • Först och främst bör man undersöka om utrustningen har några synliga skador eller repor som kan påverka dess prestanda. Om det finns några sådana skador bör man fundera på om de kan repareras eller inte.
  • Det är också viktigt att se till att alla delar av utrustningen fungerar som de ska, särskilt bindningarna. Bindningarna måste vara i god form för att ge en säker användning av utrustningen.
  • Att provköra utrustningen innan man köper den är ett bra sätt att bedöma dess prestanda, men det är inte alltid man har möjligheten att göra detta.

Var kan man hitta begagnad skidutrustning?

Om du letar efter begagnad skidutrustning finns det många olika ställen att leta på. Först och främst kan du kolla in lokala second hand-butiker, som ofta har ett bra utbud av begagnade skidor, stavar och andra tillbehör. Du kan även ansluta dig till olika skidgrupper online för att se om någon säljer sin gamla utrustning. Det finns även många webbplatser som säljer begagnad skidutrustning. Genom att hitta begagnad utrustning online är det också lättare att jämföra priserna innan man gör sitt köp.