Snacks på fickan: Müslibars med kanel och jordnötter
Med en god och energifylld bar får du snabbt spänst i stegen när orken tryter. Passar lika fint på fjällturen som under fikat på stranden.
Med en god och energifylld bar får du snabbt spänst i stegen när orken tryter. Passar lika fint på fjällturen som under fikat på stranden.
Uteköket ger friheten att koka vatten och laga mat i naturen – och i ett nödläge i vardagen kan det vara din räddning. I detta test granskar vi kök som drivs med gas, sprit och ved.
Med goda energibollar på lut i frysen är du alltid redo för en smakrik dagstur. Här kommer ett gott recept från vår matkreatör Sussi.
Trolla fram detta på nästa utflykt och du kommer bli populär – bland både små och stora. Vill du förenkla kan du göra i ordning riddarsmeten hemma och fyll på termos. På så vis sparar du mycket packning och tid på turen.
I nya numret av Utemagasinet checkar redaktionen in på en glampingpärla i Stockholms södra skärgård: Gålös sälstation. I middagskorgen fanns allt som behövdes för att laga vegetariska skärgårdsrullar på stekhällen. Här hittar du receptet!
Frukost, lunch och fika – allt smakar förstås bäst ute. Här presenterar vi tre vårfräscha rätter i samarbete med nya receptsajten Primus Camp samt matkreatörerna Nathalie Spjälle, Henrik Orre och Therese Elgquist. Vad sägs om växtburgare med rödbetshummus, karamelliserad banan och god blåbärsgröt?
Dessa goda (och fina!) energibollar fungerar ypperligt i påskägget. Men de passar faktiskt lika bra att hala fram som en matig fika på vandringsturen.
Har du fixat en dejt till våffeldagen? Packa smet, järn och lyxiga tillbehör – och överraska med en kulinarisk utefika i vårsolen. Utemagasinets kock Susanne Jonsson bjuder på en söt och en salt favorit: blåbärshjärtan och laxvåfflor.
Vår utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor, bröd och pålägg och drog till skogs. Här är receptet på Hulken: en grönkålsmacka med avokado och feta.
En påse färdigmat väger som en apelsin i ryggsäcken och tillagas på några minuter. På minussidan har vi priset – och i vissa fall smaken. Utemagasinets testpatrull har ätit sig igenom 16 olika rätter, med blandad belåtenhet.