Utemat

Korvbrödssemlan

Årets utesemla: Korvbrödsemlan

Vill du fira fettisdagen vid lägerelden? Förra året trendade krabbelursemlan och nu presenterar vi: Korvbrödssemlan. Ta tillfället i akt att smaka denna goding, signerad vår utekock Pontus Karén.

Äta ute: Grillkorv med röd coleslaw

Vegetarisk grillkorv med hemmagjord coleslaw är enkelt att tillaga – och gott att äta på turen.Testa dig fram med kötthalt eller vegetarisk!

Läckra tacopiroger att ta med på tur

Tänk dig att avnjuta fredagsmyset mitt i backen, eller i vinterskogen. Allt som krävs är dessa goda tacopiroger som gillas av både små och stora.

Nyårsdrinken: Kokkaffe tonic

Vi säger skål och gott nytt år med en god drink som andas skog, äventyr och lägereld. Ett perfekt recept för årets nyårsutflykt!

Snabbmat på turen: Soppa

Skidåkning och mat, de hör liksom ihop. Detta har man tagit fasta på i nya kokboken Snowfood. Vi har valt ut ett recept för dig som ska ut på tur och vill fylla ryggsäcken med snabb och värmande energi.

Korvkalas på turen

Vi bad vår kock Sussi bjuda till korvkalas för hela familjen. Här kommer ett recept på en parisare med bröd, perfekt för utflykten.

Moules Marinières över öppen eld

Koka musslor över öppen eld och samla pluspoäng på den kylslagna turen. Det är en förvånansvärt enkel rätt som känns riktigt lyxig i skogen. RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN

Äta ute: Fjällmackan

Att laga mat över öppen eld kan vara lätt som en plätt. Eller som en macka, i detta fall. Vår nya utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor, bröd och pålägg och drog till skogs.

Smörstekt röding på friluftsköket

Flytta ut helglunchen! Att steka röding på gaslåga är en spännande – och god – upplevelse. Denna rätt gör den enklaste lilla utflykt till en kulinarisk höjdare. RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN