Barn

23 äventyrliga resmål i Sverige

Trampa, paddla, vandra, rid och åla – sommarsverige kryllar av spännande äventyr för den som vill utforska naturen. Här är 23 förslag som passar hela familjen.

6 Sista minuten-tips på svemesteräventyr

Semester kvar men inga planer? Här är sex sista minuten-tips på enkla äventyr i närnaturen för alla åldrar. Här kommer några väl valda ledtrådar för vad du ska fylla ryggsäcken med: Kikare, lupp, utekök och myggnät.

Sommarläsning för utefolk

En sommar i city, längs vägarna eller kanske till fjälls? Nyheterna i bokhandeln bjuder på varierad inspiration.

9 svenska äventyr för hela familjen

Familjevänlig natur finns förstås runt varje krök, men på semestern lockar ofta nya intryck och upplevelser. I nya numret av Utemagasinet hittar du 24 tips, fördelade på åtta äventyrliga destinationer i Sverige. Här är 9 av dessa! TEXT: ANTON FURULAND

5 tips: Äventyrligt sportlov på hemmaplan

Vad kan man egentligen göra på hemmaplan under sportlovet? En hel massa, faktiskt! Här är fem tips på äventyr som familjen kan ägna sig åt, både med och utan snö.

Elever utvecklas av friluftsliv på schemat

Skolelever lär sig mer av friluftslivsundervisningen än att hantera stormkök och klä sig efter väder. Deras egna upplevelse är att samarbetet stärks och att den egna identiteten blir tydligare. På fjället blir dessutom den teoretiska kunskapen mer greppbar. Det visar en ny avhandling från Linnéuniversitetet.

3 äventyr för barnfamiljen

Mitt uppe i hemestern? Fint! Vi har totat ihop tre tips på nära äventyr och aktivt uteliv för familjer som längtar ut. TEXT: CAJSA RÄNNAR

3 turtips för äventyrliga familjer

Blir det svemester i år? Kanske rentav hemester? Härligt! Vi har totat ihop tips på nära äventyr och aktivt uteliv för familjer som längtar ut, med både små och större barn. Här kommer tre av tio tips, resten hittar du i senaste numret som finns i butik nu! TEXT: CAJSA RÄNNAR

Möt nya Skogsmulle!

Skogsmulle har varit barnens bästa vän i naturen och en miljökämpe sedan femtiotalet, långt innan försurning, klimatförändringar och Parisavtal var på tapeten. Men de senaste 20 åren har inga nya berättelser skapats. Nu ger Friluftsfrämjandet nytt liv åt Skogsmulle, med ett förnyat utseende och nya berättelser, i samarbete med Egmont och serietecknaren Lars Bällsten. Vi tog oss en pratstund med nya Skogsmulle för att få svar på lite frågor om hans nya stil.

Ny skoltävling ska inspirera barn att upptäcka naturen

Nu utlyser Världsnaturfonden WWF och Svenska Turistföreningen STF en tävling för skolor, förskolor och fritidshem inför Earth Hour. Barnens uppgift blir att på ett kreativt sätt få fler att upptäcka närmiljön och tipsa andra om sina favoritställen. De ska inspirera fler att ”svemestra” klimatsmart.