Norge

Arctic Skylight Lodge i Finland.

7 tips: Lyxigt boende i naturen

Kombinationen nordisk natur och spektakulärt boende lockar allt fler. Utemagasinet tipsar om sju anläggningar som sticker ut.

4 otroliga bastur i norsk natur

Låt oss drömma lite om iskalla fjordbad och heta bastur. Vårt grannland Norge slår oss åter igen med häpnad när det gäller satsning på arkitektur och natur i kombination – här är fyra bastuupplevelser som vi längtar efter.

Till topps mitt i Oslo

Sugen på en topptur mitt i centrala Oslo? Det ska kunna ordnas 2026, då Norges första besöks- och kompetenscenter för friluftsliv beräknas stå klart.

8 åfan-hyttor i Norge

Glöm anrika, timrade stugor – nu satsas det på modern arkitektur på flera håll i de norska fjällen. Vi har valt ut några riktiga åfan-hyttor för vandrare (som inte kostar skjortan). TEXT: EMMA V LARSSON

10 norska toaletter för naturromantiker

Vårt grannland kan skryta med en uppsjö av friluftsliv och natur – snöklädda berg, fjordar, glaciärer och norrsken. Men toaletter? Jo, här är tio stopp som naurälskaren bör göra, även om du inte är nödig.

5 fina upplevelser i Norge

Våra kollegor på resemagasinet Vagabond har utsett ”Världens bästa resmål 2019”. I topp hittar vi grannlandet Norge! Här är fem upplevelse-tips i vårt vackra grannland.