Resmål

Det flyter på rogen

Vissa vandrar, andra paddlar. Rogenområdet i sydvästra Härjedalen bjuder in till bådadera, med sin unika labyrint av sjöar och vattendrag. Men varför välja? Utemagasinet går på tur i Gränslandet med packrafts i ryggsäckarna.

Lätta steg runt Rogen

Rogenområdet i Härjedalen bjuder på både knixig blocksten och lokal playa med kristallklart vatten. Utemagasinets Linus Meyer med sambo drog på sig trailskorna och sprang från stuga till stuga. 

32 vandringar i Sverige

Hört talas om Gränsleden eller Finnskogsleden? Vårt land ruvar på tusentals preparerade mil för vandringssugna. Här tipsar vi om ikoniska rutter och spännande doldisar, från norr till söder.

3 paddeläventyr i sommar

Att ”sommaren är kort” är en minst sagt sliten svensk fras, men också väldigt sann. Ha detta i åtanke när du de kommande månaderna tar varje paddlingschans du får, från korta spontana dagsturer till längre äventyr i älvar och skärgårdar.

Kolla Vilket #smultronställe!

Trolltunga i Norge är ett känt exempel, Blanktjärn i Västjämtland ett annat. Vi pratar om smultronställen i naturen som hastigt och olustigt slitits ner av ett skenande besökstryck. Dags för ett mer hållbart tänk – men vad innebär det, egentligen?

23 äventyrliga resmål i Sverige

Trampa, paddla, vandra, rid och åla – sommarsverige kryllar av spännande äventyr för den som vill utforska naturen. Här är 23 förslag som passar hela familjen.

dags att cykla stig

Redan maj, har du plockat fram cykeln? Det kan förstås bero på var i landet du bor, men på de flesta håll väntar torra stigar i skogen och skön vårsol att bränna näsan i. Här tipsar vi om tre sätt att ta sin stigcykling till nya höjder.

Platåbergen blir Sveriges första globala geopark

Platåbergens Geopark har blivit utnämnd till Sveriges första Unesco globala geopark. Detta innebär att platåbergslandskapet anses vara världsunikt och av internationellt intresse, och blir del av ett nätverk med geoparker världen över. En geopark jobbar i grunden för att kombinera bevarande av naturmiljöer med hållbar utveckling och främjande av naturturism.