Skidor

7 Stugturer i svenska fjäll

Omfamna vintern med turskidor på fötterna, termos i ryggsäcken och nästa stuga som hägrande delmål. Här listar vi sju favoritturer i svenska fjäll, från Rogen till Abisko.

Två skidåkare på tur.

Fler äventyr i Ramis

Ramundberget i Funäsfjällen har till den här vintern installerat ett nytt äventyrscenter, med särskilt fokus på att möta upp den ökade efterfrågan på toppturer.

Lyckad längdhelg i Storhogna

När Utemagasinets populära längdläger Skida med Ute återuppstod i Storhogna, Vemdalsfjällen, var det med tre OS-guldmedaljörer som coacher: Johan Olsson, Anna Olsson och Marcus Hellner.

5 fina turtips med turskidor

Packa pulkan eller ryggsäcken och ta sikte på nästa kryss. Här tipsar vi om fina turer för äventyrare med tält och kök, liksom lyxlirare som föredrar fjällhotell.

Kang och POW lanserar ny klimatsmart skidstav

Den svenska klimatorganisationen Protect Our Winters (POW) har tillsammans med det svenska varumärket Kang lanserat en ny skidstav i bambu. Materialet är dubbelt så starkt som aluminium, samt är både återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

28–30 januari är det dags igen för Skida med Ute – den här gången i samarbete med Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen. Den perfekta kickstarten på 2022, för både nybörjare och halvproffs.

5 fantastiska toppturer

Höga fjäll och vidsträckta vyer, meditation och adrenalin. Allt detta får du på toppturen. Styr kosan mot något av Utemagasinets favoritområden i vinter – och glöm inte att packa tåliga plagg och viktiga livlinor. TEXT: UTEREDAKTIONEN, FOTO: MATTIAS FREDRIKSSON

5 fantastiska resmål för längdskidor

Längdskidåkning, det är solitärens utesport. Och skönhetens. Och folkfesternas. Här tipsar vi om resmålen där de bästa spåren dras. TEXT: UTEREDAKTIONEN, FOTO: MATTIAS FREDRIKSSON

Så klarar du kylan: 6 tips

Fryser du? Det finns knep! Här är 6 saker att tänka på när det vankas kyla och vinteraktiviteter. TEXT: KALLE GRAHN