Utefest

Ljadas mytomspunna vildmarksburgare – här är receptet!

Det har ryktats om en hamburgare från norr, med smaker från skogen och vidderna. En hamburgare som smygvisats i TV och som några lyckliga deltagare fick smaka i Dalums tält under Utefest. Vi vet att ni har längtat efter receptet – här är det!

”Det är bättre att laga än slänga”

Älskade friluftsplagg kan få nytt liv – och det är inte ens så svårt som du kanske tror. På Utefest kunde deltagarna svänga förbi Patagonias Worn Wear-team och få hjälp med trasiga dragkedjor, revor – och allt däremellan. Här är teamets bästa tips för hur du själv lagar dina friluftskläder.

Koka kaffe på elden – en steg för steg-guide

Få ting slår en god kopp kaffe vid lägerelden. Men hur man gör det bästa kokkaffet tvistar de lärde om. Kajsa och Mattias Landfors arbetar som guider i och med naturen. På årets Utefest inspirerar de vid lägerelden tillsammans med Hällmark och Brusletto. Här är deras steg- för-steg-guide till hur du får till det bästa kokkaffet.

6 tips: Så sover du gott i sovsäcken

Utenätter är underbara – om man inte fryser. Utöver en bra sovsäck och liggunderlag finns det knep att ta till för att göra natten varm och skön. På årets Utefest finns Mammut på plats och guidar i sovsäcksdjungeln. Här ger Julian Israelsson på Mammut sina bästa experttips.

Vild drink: Utefest-GT

Sugen på en frisk drink med smak från naturen? Mixa Utemagasinets egen Utefest-GT, komponerad av bartendern Bella Porcile, @mixedbybella, i samarbete med Dometic.

Guide: Så tar du hand om din stekhäll

En stekhäll kan tjäna dig livet ut om du tar bra hand om den. På årets Utefest finns Dalum Sweden på plats med populära workshops och god kaffedoft. Här tipsar Dalums Tobias Eklund om hur du bäst tar hand om din stekhäll.

Så hittar du rätt vandringsskor

Hur väljer man rätt vandringskor och vilka fungerar i både fjäll och skog? På årets Utefest finns skoföretaget Merrell på plats med fotriktiga expertråd. Här ger Merrells Adam Svensson sina bästa tips.

En utefest som gav mersmak

9-11 september är det äntligen dags för Utefest igen! Följ med till Friluftsbyn för en långhelg med workshops, vandring, paddling, klättring, stiglöpning och häng runt lägerelden. Program och biljetter hittar du på utefest.se – och här kan du läsa om förra årets Utefest.

Välkommer till Utefest!

9-11 september är det äntligen dags för Utefest igen! Program och biljetter hittar du på utefest.se – och här kan du se bilder från förra årets Utefest. Vi ses där!