Vinter

Två skidåkare på tur.

Fler äventyr i Ramis

Ramundberget i Funäsfjällen har till den här vintern installerat ett nytt äventyrscenter, med särskilt fokus på att möta upp den ökade efterfrågan på toppturer.

UTE testar: Snöskor för vintervandring

Kliv i, spänn åt, dra iväg. Få vinterdon slår snöskornas lättsamhet. Men vilka ska du välja? Vi har testat fem olika modeller, i skog, på skare och i branta backar.   

Arctic Skylight Lodge i Finland.

7 tips: Lyxigt boende i naturen

Kombinationen nordisk natur och spektakulärt boende lockar allt fler. Utemagasinet tipsar om sju anläggningar som sticker ut.

Lyckad längdhelg i Storhogna

När Utemagasinets populära längdläger Skida med Ute återuppstod i Storhogna, Vemdalsfjällen, var det med tre OS-guldmedaljörer som coacher: Johan Olsson, Anna Olsson och Marcus Hellner.

Prylguide: Ladda för stugmys

Varmt, ombonat och förstås gärna i gott sällskap. Här tipsar vi om prylarna som snäpper upp mysfaktorn efter en avklarad vintertur.

Skåda norrsken

Känns det som att alla andra postar norrskensbilder i sociala medier, men du har inte fått syn på ett enda? Delvis beror det på var du bor, chanserna är större i norr, men det gäller också att veta när det är dags att ge sig ut i terrängen och vända näsan mot skyn.

Vintertälta som ett proffs

Jo visst, att tälta på vintern är både utmanande och krävande. Men med rätt förberedelser kan det bli en rejäl wow-upplevelse. Så här gör du. TEXT: EMMA V LARSSON

5 stugområden du inte får missa

Vintertältning har sin charm, men en riktigt ombonad stuga sänker tröskeln till vinterns friluftsliv. Vi har valt ut fem svenska stugområden, nära skidleder och isar. TEXT: UTEREDAKTIONEN