Fjällfest

Häng med utemagasinet till fjällfest 30 mars -3 april i vålådalen!

Äventyrsfestivalen för dig som älskar, eller är nyfiken på, vinterupplevelser i riktig fjällmiljö.

Dagarna fyller vi med guidade turer, kurser och seminarier. Det blir toppturer på skidor, längdskidåkning, snöskovandring, lavinkunskap, vintertältning och mycket mer. Om kvällarna äter vi goda middagar tillsammans, lyssnar på inspirerande föreläsare och delar erfarenheter.

Fjällfest är till för dig som älskar vinterfjäll – och dig som är nyfiken, men kanske aldrig upplevt fjällen om vintern. Vi vill skapa en mötesplats som är öppen för alla, med gemenskap och uteglädje i fokus. Oavsett färdighetsnivå kommer du garanterat att få prova nya aktiviteter, och lära dig nya saker, i en helt oemotståndlig miljö.

Hoppas vi ses!

Information om Fjällfest!

Du köper ett Utepass som gäller från torsdag eftermiddag till söndag lunch som ger dig tillträde till Fjällfest i Vålådalen. Under dessa dagar får du hänga med på spännande äventyr, inspireras av kunniga guider, lära dig av de bästa inom vintersport och umgås under dygnet med likasinnade. Eller varför inte bara njuta av den vackra natur Jämtland och Vålådalen har att erbjuda. Låna utrustning av valfri sort och ge dig ut i det vackra vinterfjäll-landskapet. På plats i Vålådalen möter du Sveriges främsta experter inom vinterfriluftsliv och får testa utrustning och kläder från våra partners. Begränsat antal platser!

Platserna till Fjällfest är begränsade. Vi kommer enbart att släppa hundra platser till eventet och vi delar sen in alla deltagare i sex lika stora grupper. I någon av dessa grupper kommer du att vara när du är med på de tre aktiviteter som Fjällfest erbjuder alla er som köpt ett Utepass. Om du vill bli placerad i en slumpvis vald grupp och på köpet få extra kul och massor av nya vänner behöver du inte uppge något. Men om du absolut vill vara i samma grupp som någon/några är det viktigt att du anger det i anmälningsformuläret

Aktiviteter på Fjällfest!

De tre aktiviteter som Fjällfest erbjuder alla är topptur på randonee-skida, skogstur på snösko/turskida och klassisk längdskidåkning. Du kommer att bli erbjuden en plats på vardera tre aktiviteter. Dessa aktiviteter pågår mellan kl. 9.00- ca kl. 14-15.00. Vill du inte vara med så avbokar du din plats hos Fjällfest personal på plats i Vålådalen. Du kan då välja att göra något på egen hand och låna/hyra eventuell utrustning från av våra partners eller från Vålådalens Skidshop. Om du har egna skidor, snöskor, stavar och pjäxor tar du med dej det till eventet. För dej som inte har egen utrustning kommer vi låna ut det via Outdoor Buddies eller någon av våra övriga partners.

Vad händer mer på Fjällfest?

Utöver de tre aktiviteter som alla erbjuds så kommer det finnas bokningsbara aktiviteter under eftermiddagarna. Måndag den XXX mars kommer en länk till bokning skickas ut till de som har köpt ett Utepass till Fjällfest. På lördag kväll mellan kl. 18-21.00 blir det Fjällfest-häng i sporthallen där våra partners finns på plats. Du får då möjlighet att träffa alla partners samlade på ett ställe och kan testa produkter, ställa frågor till leverantörer samt mingla runt.