Utefest 2022

Häng med Utemagasinet till Utefest 9-11 september i Friluftsbyn-Höga kusten!

friluftsfestivalen för dig som älskar uteliv!

På Utefest samlas vi i FriluftsByn, mitt i världsarvet Höga kusten, för en långweekend fylld av äventyr och utehäng. Tillsammans utforskar vi djupa skogar och svindlande vyer – till fots, i kajak och på Skulebergets via ferrata.

På plats har vi också ett helt gäng friluftsexperter, redo att lära dig mer om utrustning, utematlagning, överlevnad, äventyrsfoto, navigering och mycket mer. Du väljer själv vilka turer och workshops du vill vara med på.

Om kvällarna tänder vi lägereldarna i FriluftsByn, lyssnar på inspirerande föreläsningar och njuter av livemusik från utescenen. Här delar vi erfarenheter och utedrömmar – tills det är dags att krypa till kojs, i eget tält eller stuga.

Information om Utefest 2022

Du köper ett Utepass som gäller fredag till söndag. Utepasset ger dig tillträde till friluftsfestivalen och till eventområdet i FriluftsByn. Under tre dagar får du hänga med på spännande äventyr, umgås med likasinnande, lyssna på föreläsningar eller varför inte bara njuta av den vackra natur Höga Kusten har att erbjuda. Du möter Sveriges främsta experter inom friluftsliv och får testa utrustning och kläder från våra partners. 

Du kan välja mellan att köpa Utepass eller Utepass Light

UTEPASS 1695 kr –  Få ut det mesta av UTEFEST. Det här är passet för dig som vill kunna välja mellan alla aktiviteter som erbjuds under festivalen hela helgen! 

UTEPASS LIGHT 695 kr – Det här är passet för dig som vill ha lugna, sköna dagar med vandring i vackra nationalparken och ger även tillträde till kvällsarrangemanget med allt som händer och sker i FriluftsByn och festivalområdet!

Bokning av aktiviteter

Bokning av aktiviteter sker på webben. Du som har köpt ett UTEPASS kommer att ha möjlighet till att boka in dig på aktiviteter inför Utefestdagarna. 25 % av platserna till aktiviteterna släpps på webben kvällen innan de går av stapeln.