Utehelg

En mötesplats för friluftsliv

13–15 maj arrangerar Utemagasinet friluftsfestivalen Utehelg på Värmdö. En mötesplats för barn och vuxna som älskar eller är nyfikna på natur och friluftsliv. Platsen är Skeviks Gård med omgivande stigar och vatten, beläget mitt i skärgården men bara 20 minuter från Stockholm. I dagarna tre rullar vi ut ett smörgåsbord fyllt av guidade turer, workshops, utmaningar, aktiviteter, föreläsningar och aha-upplevelser.

Som alltid bjuds det på grundläggande friluftskunskap, koll på utrustning och turplanering — men också på nya insikter och inspiration för den som tror sig ha testat det mesta.

Information om Utehelg

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi göra UTEHELG till en tradition, ett återkommande familjearrangemang för friluftsliv och naturnära njutning nära storstaden. Vårt event samlar redan äventyrliga familjer och de som är nyfikna på friluftsliv – vana utövare och branschfolk blandas med nybörjare och de som bara vill komma bort ett slag och upptäcka naturen och dess möjligheter. Vi menar att ett aktivt liv för hela familjen går att få ihop – där allas intresse tillhandahålls. Inte minst vill vi öka intresset för friluftsliv!

hållbart friluftsliv

På årets Utehelg fokuserar vi extra på hållbart
friluftsliv. Lär dig mer om allemansrätten, hållbart resande, att laga/vårda din utrustning — och missa inte vår stora Uteloppis!

fyra grymma föreläsare kommer till utehelg!

Emma Sundh
Hej framtiden! Lokal turism, friska sjöar och natur som PR-värde
Linda Åkerberg
The ultimate guide to Kebnekaise!
Lina Hallebratt
Årets kvinnliga äventyrare 2020 & 2015
Jörgen Johansson
Vandra Gröna bandet. En guide till svenska fjällvärlden!

I år har vi extra mycket familjeaktiviteter för alla åldrar. Tex kommer Bamse på besök på Utehelg!

Kom och träffa världens starkaste björn på Utehelg!
Äventyrlig sagostund med
Emma V Larsson!
Klättra på Klätterverkets klättertorn!

Mötesplats för alla

Med vårt event vill vi skapa en mötesplats för alla; nybörjare som inbitna friluftsfantaster. Ett sätt att träffas, byta erfarenheter och kunskaper – och inte minst upptäcka variationen i friluftslivet. Vi fyller dagarna med uteaktiviteter, kurser och seminarier för både ungomar och vuxna. Det blir vandringar på olika nivåer, MTB-cykling, kajakpaddling, yoga och trailrunning.  Laga mat utomhus med våra friluftskockar av naturens egna råvaror, lär dig tända eld med eldstål eller hur man packar den optimala vandringsryggsäcken. Allt detta och mycket, mycket mer kan du göra på UTEHELG.

Alternativ för alla

På kvällarna äter och dricker vi gott, antingen en trerättersmeny i
resturangen på Skeviks Gård, eller så väljer man en enklare middag i vårt
mattält. Kanske vill du hellre laga din egen middag framför tältet i den vackra
vårnatten. Här finns alternativ för alla!

HuvudpartnersProduktpartners


Samarbeten