Program

PADDLA MED
KAJAKSIDAN

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Paddelkurser med Kajaksidan


Nybörjarkurs 1,5 h

Grundläggande paddelteknik, hur man svänger med kajak men mest med fokus på att komma ut en sväng och prova paddla. Det blir också demonstreration om hur man tar sig upp i kajaken om man fallit i och olika hjälpmedel man kan ha hjälp av såsom flottör, stigbygeln eller kamraten. 

Fortsättningskurs eller medelkunskap 1,5 h

Fokus här blir att få en effektiv paddelteknik, både teoretiskt på land och ute på vattnet med feedback.
Förevisning kring självräddning ingår också i kursen.

vandring med
linda åkerberg

AKTVITETSPASS KRÄVS

Linda Åkerberg är nog en av de mest välvandrade personerna vi känner, med  flera långvandringar i bagaget, bla den 428 mil långa Pacific Crest Trail i USA. 2019 utsågs Linda till Årets Äventyrare för att ha vandrat, cyklat och paddlat 486 mil genom Sveriges alla landskap – ett äventyr som förra året kom ut som boken Expedition Sverige.

På Utehelg har du chansen att följa med Linda på en vandring i hennes hemmaskogar. Under en halvdag vandrar vi en del av Värmdöleden, men gör även avstickare på andra lokala leder. Lite drygt halvvägs tar vi en paus för lunch med medhavd matsäck. Längs vägen delar Linda med sig av mängder av tips för framtida vandringsturer, stora som små och du kan givetvis passa på att fråga allt du någonsin velat veta! Vi testar även på att navigera med karta och kompass.

KLÄTTERVÄGG MED KLÄTTERVERKET

UTEPASS

Under hela Utehelg kommer Klätterverket finnas på plats i eventområdet med sin klättervägg. Erfarna instruktörer finns på plats för att hjälpa dig. Drop-in!

UTEMATLAGNING
MED PONTUS KARÉN & PRIMUS

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Under Utehelg kommer Pontus hålla i såväl praktiska workshops samt inspirera Utehelgs gäster med välsmakande och god utemat för provsmakning.

Pontus Karén är en professionell kock som på senare år har hittat ut i naturen med sin matlagning och som nu jobbar som fotograf och matkreatör. Han delar med sig av tips, inspiration och härliga recept i hopp om att kunna inspirera fler att hitta ut i naturen och laga något annat Korv med bröd. Han tröttnade på Storstadslivet och förflyttade sig till fjälls. Numera bor han med familj i Funäsdalen.  

Traillöpning med
marcus hultgren
& RAB

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Häng med Marcus & RAB på en lätt och lekfull trailrunning-session där tekniktips varvas med skön skogslöpning.

Marcus ”Marre” Hultgren– Heltidstränande triathlonproffs på Ironman-distansen som helst spenderar sin lediga tid ute i naturen med trailskor på fötterna och en lätt rygga packad med tält, kök och en bra bok! Nyligen hemkommen från Sydafrika där han kom på 16:e plats på Ironman South Africa och sedan bl.a. hann med en 5h lång fasthike/run över Table Mountain.

TÄLJA MED YXA
MED JULIA KALTHOFF
KALTHOFF AXES

AKTIVITETSPASS KRÄVS

På Utehelg kommer Julia lära ut grunderna i att tälja med yxa. Ergonomi, säkerhet och bra tricks.

Julia Kalthoff föll för smide som nittonåring. Att värma stål till 1200 grader och med egen kraft forma det till något som kan finnas kvar i tusentals år. Efter att ha varit smideslärling på yxsmedjan Gränsfors Bruk och vd på yxsmedjan Wetterlings, startade hon eget för att kunna gå till botten med vilka detaljer det är som gör en riktigt bra yxa.  Jag ville göra en täljyxa eftersom det är den roligaste yxan att använda. 
Täljyxan används för att forma färskt trä till olika föremål, innan man finskär med kniven. .

SVAMP & VÄXTSKÅDNING
MAJKEN ekstrand
& MIRA rawet

AKTIVITETSPASS KRÄVS

På Utehelg kommer du tillsammans med Majken och Mira kolla in svamparnas förunderliga värld och utforska ätliga växter. Du lär upptäcka att det finns mer att titta på och att äta i naturen än du trott!

Majken Ekstrand är gymnasielärare och utbildad svampkonsulent. Hon kombinerar intresset för svamp, skog och pedagogik i svampguidningar och event med allt från barngrupper till företag. Majken håller svampkurser på Folkuniversitetet och sitter i styrelsen för Sveriges Mykologiska förening. På Facebook modererar hon flera svampgrupper, och finns på Instagram och Facebook som Svamparella. Hon är en glad svampentusiast som älskar att lära och lära ut!
Mira Rawet är biolog och botaniker från Stockholm. Mira har flera års erfarenhet av att undervisa artkunskap inom botanik, och har plockat vilda ätliga växter och svamp sedan barnsben. Under namnet ”Samlarens Skafferi” håller hon i guidade turer om vilda ätliga växter. Hon är moderator i Facebook-gruppen ”Vilda ätliga växter”, chefredaktör för den botaniska tidskriften Daphne och blivande svampkonsulent.

BUSHCRAFT FÖR BARN & UNGDOM
ANGELICA NYLANDER

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Välkommen på en workshop för barn och unga där elden, vattnet och skyddet utgör grundpelarna i innehållet. Vi kommer arbeta med dessa teman utifrån ett bushcraft-, och överlevnadsperspektiv där vi bl a lär oss använda tändstål, hur man bygger upp en eld på enkelt vis, var man kan finna vatten och hur man lär sig rena detta på olika sätt mm. Vi kommer också prata en del om hur komponenterna i ett enkelt vindskydd kan se ut och hur man tänker kring värme, vatten och skydd i en överlevnadssituation. Denna workshop passar dig mellan 8-12 år som vill lära dig mer om grunderna i bushcraft och överlevnad. Förälders närvaro krävs då vi kommer hantera verktyg och eld. Tid ca 120 min.
 
Angelica Nylander är en friluftsentusiast med kärlek till naturen och har de senaste åren spenderat mycket tid i skog och mark. Oftast blir det turer i närområdet med matlagning ute och övernattning i tält, men det kan likväl bli ett överlevnadsäventyr där endast kniv, tändstål och vattenflaska får följa med. Angelica är utbildad i Försvarsmaktens överlevnadskurser och samarbetar i mån av tid med olika friluftsföretag där hon produkttestar, fotograferar och marknadsför kläder och utrustning.”

BUSHCRAFT
MED BRUSLETTO
IDA OLSSON & JOE PRICE

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Välkommen till en inspirerande workshop om eld! Deltagarna kommer både få lyssna på när Ida & Joe konverserar kring eld samt öva på att arbeta med björknäver, tändstål och att göra fjäderstickor. Förutom detta kommer det finnas exempel på hur olika eldar kan staplas, få chansen att titta närmare på flinta och eldstål, se vad man behöver för att göra en friktionseld och kika närmare på andra naturmaterial som brinner bra. Vi lovar att du kommer lära dig massor om eld. Under workshoppen bjuder Brusletto på kokkaffe vid lägerelden. Har du tur bjuds det på nåt käk från Hällmarks stekhällar eller övriga produkter!

Joe Price
Joe är en kvalificerad bushcraft/överlevnadsinstruktör som har lärt ut sina kunskaper världen över, bland annat Japan, USA, Italien, Irland, Danmark, Finland. Han är specialiserad inom bushcraft i skandinavisk natur och brinner för att förmedla denna kunskap till andra. Utöver detta är han även produktutvecklare, designer och produkttestare för flera olika friluftsmärken.
Ida Olsson
Ida är en passionerad outdoor entusiast som går som lärling med Joe. Hon har vigt hela sitt vuxna liv till natur och friluftsliv och 2017 startade hon företaget “I Skog Och Mark”. Hon arbetar heltid med natur och friluftsliv genom att bland annat anordna vildmarks kurser och arbetar även i nära relation med stora friluftsföretag med allt från sälj till marknadsföring, foto och event. Hon har även arbetat tillsammans med naturskyddsföreningen med flera olika stora kampanjer och event.


RÖRELSE
MED ERIKA KITS GÖLEVIK

UTEPASS

Foto:
Martin de la Foi / www.delafoi.cc

Erika Kits Gölevik är tränare, yogalärare och journalist inom hälsa. 2018 grundade hon Träningsrevolution som en reaktion på en ytlig media och träningsvärld. Verksamheten har därefter utvecklats till att bli en fysisk och digital mötesplats för människor att växa och må bra – inifrån och ut. För två år sedan lämnade hon stan för en ö i Sörmland, dit hon nu bjuder in till tysta dygn och festivaler – med allt från swimrun till meditation, yoga och samtalsformen inquiry på schemat.– Begreppet inre och yttre hälsa går inte längre att separera. Allt hänger ihop och jag drömmer om att ”min” ö ska bli en plats där det är lika självklart att testa sina gränser i en hinderbana som att mötas i djupa samtal och healing. Erika driver också hälsocommunityn Evolutionsrummet tillsammans med terapeuten Simon Forsman, onlineträningskanalen tv.traningsrevolution.se 
samt håller uppskattade klasser, workshops och föreläsningar på träningsresor, företag och som nu – på utemagasinets utehelg!

Mjuk morgonklass
Väck dig själv som du väcker någon du tycker om. I den här klassen låter vi mjuka rörelser, andning och närvaro vara huvudgäster. Att börja dagen med att möta sig själv mjukt och medvetet ger en kropp som är mjuk och stark – inifrån och ut.
Stilla kvällsklass
Stanna kroppen så att själen hinner ikapp. I den här klassen lossar vi på fysiska och mentala spänningar med hjälp av medveten närvaro, stillhet och milda stretchpositioner som påverkar den delen av vårt nervsystem som står för sömn, återhämtning, matsmältning och vila. Fint för den fysiskt aktiva, som del av stresshantering och/eller bara för att det är grymt skönt.
Rör dig som du vill känna dig
När träning blir meditation – all in! I den här klassen låter vi fokus på fysiska och långsiktiga resultat vila, till förmån för kortsiktig, mental och själslig påverkan. Med kunskap om hur olika former av träning direkt påverkar hur vi känner oss skräddarsyr vi träning för kraft, energi, balans och stillhet. Förbered dig på svett, skratt, svordomar och ljuvlig stillhet – i en salig mix.

Foto:
Martin de la Foi / www.delafoi.cc

rab lab
workshops

UTEPASS

RAB LAB SLEEPING BAGS
”Allt du behöver veta innan du väljer sovsäck”

Här får du lära dig allt om bl.a. konstruktion, fyllning och temperaturgränser så att det blir lätt att välja rätt sovsäck. 

RAB LAB PRODUKTUTVECKLING
”Hur blir en produkt till och hur resonerar man kring hållbarhet”

Rabs designchef Jacopo Bufacchi berättar (på engelska) om designprocessen, hållbarhetsarbetet och det långsiktiga målet när det gäller produktutveckling.

RAB LAB SOV GOTT 
”Prioritera din sovkomfort”

Att vakna utvilad vet alla hur skönt det är, och det blir än viktigare om du har en hel dags vandring framför dig. Granitbiten går igenom olika typer av liggunderlag och tillbehör från Therm-a-Rest som garanterat gör att du sover bättre. 

TRUBADUON
JENNY & ANNELIE

UTEPASS

TrubaDUON Jenny & Annelie skapades förra våren 2021 där vi återförenades ca 10 år efter gymnasietiden. Jenny & Annelie har både spelat och pluggat musik på varsina håll där de nu slagits samman och bildat TrubaDUON Jenny & Annelie. Vi är två musiker som älskar att spela live, underhålla en publik och spela låtar i massor av genrer – alltifrån 50-talet till nutida musik! 

TRAILLÖPNING
TEAM NORDIC TRAIL

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Löpworkhops med Team Nordic Trail på Utehelg!
Det blir Traillöpning för alla nivåer
samt Trailfamily. Ett familjepass, löpning och helkroppsövningar för stora samt rörelseglädje för barnen. Team Nordic Trail är Nordens största satsning på upplevelser i naturen i löparskor. Vårt mål är att få fler människor att komma ut och röra sig i vacker miljö. Häng med du också, hos oss är alla nivåer välkomna, från nybörjaren till den mer erfarne. Vi har även vandringsresor och resor med fler aktiviteter än enbart löpning. Mottot lyder: ”Träning, gemenskap och upplevelse, alla är välkomna!” Vi har ett brett utbud med träningsgrupper i hela Sverige och Finland samt en resebyrå som arrangerar de mest magiska turer i Sverige och utomlands. Både runt knuten och på mer exotiska platser som Alperna, Marocko, Centralamerika och Sydafrika. Vi arrangerar även tävlingarna Ecotrail StockholmBig Shadow Backyard och Göteborg Trailrun.

HIGHPOINTING & GEOCACHING

UTEPASS

”Varför inte, Såklart det ska gå”
Vi får ofta frågan varför vi valde att börja besöka Sveriges 290 kommuners högsta (naturliga) punkter. Ja varför inte, är det korta svaret.
Sporten kallas Highpointing och handlar om att besöka en punkt inom ett visst geografiskt område. Med drygt 8000 loggade Geocacher kände vi att vi behövde nya utmaningar – Highpointing.
Geocachingen är fortfarande en aktiv sport i familjen, som tagit oss kors och tvärs i Sverige och ända bort till regnskogarna i Brasilien
Under Utehelg kan du få svar på vart din hemkommuns högsta (naturliga) punkt finns. Vi kommer berätta om våra äventyr inom Geocaching och Highpointing samt inspirera er att själva komma igång. ”FamHolmsten” består av mamma Susanna, pappa Anders och döttrarna Linnéa och Alina (unga vuxna som följer med så ofta studier och jobb tillåter) samt Kelpien Faloo.
Vi har vår bas i Stockholm och på landsbygden utanför Åtvidaberg.

WALKSHOP
MED
JÖRGEN JOHANSSON

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Walkshop om lättpackning
Följ med Jörgen Johansson, Utemagasinets vandringsexpert och författare till Vandra Fjäderlätt, på en timmas walk-and-talk. Under walkshopen berättar Jörgen om hur de flesta vandrare genom några enkla huvudpunkter kan minska sin packvikt med många kilon på övernattningsturer.

INSPIRATION
MED JÖRGEN JOHANSSON

UTEPASS

Lyssna på Jörgen ”Fjäderlätt” Johansson när han berättar om vandringsteknik, tipsar om fina platser samt berättar om sin senaste bok där Jörgen vill inspirera dig till fina vandringar i hela den svenska fjällkedjan. Både långa och korta!

GUIDAD NATURSTÄDNING
MED HÅLL SVERIGE RENT

UTEPASS

Workshop-
Följ med Håll Sveriges rents naturguide Elina och gör en insats för djur- och natur genom att plocka skräp i Skevik gårds naturområde. Vi kommer tillsammans gå på en guidad tur i omgivningarna på span efter skräp, djur och växter samtidigt som vi för en dialog om utmaningarna med nedskräpningsproblematiken.

Föreläsning-
Håll naturen ren.
Varför skräpar vi ner i naturen? Håll Sverige rent pratar om problematiken med nedskräpning och hur vi tillsammans kan jobba mot en skräpfri natur.

INSPIRATION
MED LINDA ÅKERBERG

UTEPASS

Drömmer du om att bestiga Kebnekaise? Med sina 2097 meter över havet är dess nordtopp Sveriges högsta punkt. Men trots att höjden är relativt låg i alpina sammanhang, är det långt ifrån en barnlek att ta sig upp. Allt om detta vet äventyraren Linda Åkerberg som varit uppe på berget ett flertal gånger och bland annat spelat in filmen ”The ultimate guide to Kebnekaise”. 
 
I maj kommer hon till Utehelg för att visa sin film och svara på alla tänkbara frågor du kan tänkas ha om berget. I filmen får vi följa Linda uppför både västra och östra leden till syd-och nordtoppen. Tillsammans med Pär Nenzén, sportchef på STF Kebnekaise, kommer hon guida dig genom bestigningarna och tillsammans delar dom med sig av sina bästa tips för en lyckad bestigning samt en säker och njutbar upplevelse.
 
Linda Åkerberg är en av våra främsta äventyrare och har bland annat vandrat Pacific Crest Trail i USA och bestigit toppar i både Nepal och Tanzania. 2019 blev hon utsedd till Årets äventyrare för att hon vandrat, cyklat och paddlat genom Sveriges alla landskap, från Smygehuk i Skåne till Treriksröset i norr. Resan har därefter också blivit till boken Expedition Sverige. 

inspireras av
lina hallebratt

UTEPASS

Välkommen på inspirationsföreläsning med Lina Hallebratt, Årets kvinnliga äventyrare 2020 & 2015.
Äventyraren Lina Hallebratt älskar att vara ute på långa turer tillsammans med sina hundar. Hon har under det senaste decenniet spenderat mer tid ute på tur runt om i världen, än hemma.

En tur kan ha ett eller flera inslag av vandring, cykling, turskidåkning, hundspann eller paddling för att nämna några. 2015 blev Lina Årets kvinnliga äventyrare för sin bedrift att som första person genomföra ett trippelband, dvs skida svenska fjällkedjan, paddla längs hela svenska kusten och vandra svenska fjällkedjan – där hundarna självklart var med när det gick. 2020 fick hon återigen den prestigefyllda utnämningen där hundarna återigen var med på turen.

Lina har färdats längs Fjällfararnas Vita band, alltså längs hela svenska fjällkedjan vintertid, åtta gånger och innehar ett antal rekord – flest antal gånger och är den som gjort det både snabbast och långsammast…

Under sin föreläsning berättar Lina om sin senaste vintertur då hon under två månader körde Vita bandet tur och retur med hundspann nästan 300 mil. Hon kommer även att berätta om andra turer hon varit ute på och visar bilder för att inspirera till egna korta och långa turer. –Den bästa turen är den som blir av, säger Lina

Läs mer om Lina på www.linahallebratt.se och Instagram @linahallebratt

HIKE & WRITE
MED EMMA V LARSSON

AKTIVITETSPASS KRÄVS

Hike & write
Häng med på kreativ skrivarworkshop med författaren och Utemagasinets digitala reaktör Emma V Larsson.
 
Följ med Emma V Larsson på en workshop i skrivande  under en kort vandring. Vi samtalar och övar skrivande tillsammans i naturen. Fokus ligger på berättarteknik – hur levandegör man en text? Teknikerna och övningarna kan appliceras på såväl reportage, som berättelser, blogg och andra texter. Vi använder vandringen och naturen som en inspirerande kuliss till övningar och samtal som handlar om skrivhantverket; som gestaltning och dramaturgi.
Du kanske är nybörjare och har aldrig skrivit förut, eller så är du van vid att skriva andra texter och vill få ny skrivnäring.

TRÄFFA VÄRLDENS STARKASTE BJÖRN
PÅ UTEHELG

UTEPASS

Kom och träffa världens starkaste björn på Utehelg!

Bamse besöker Utehelg tre gånger om dagen under hela helgen så att alla barn och familjer har möjlighet att få en riktig Bamsekram av världens snällaste björn.

Bamses tält bjuder på tipspromenad, Bamses egen fem-kamp, pyssel, lekar, serietidningsläsning och mycket mer skoj!

INSPIRERAS
AV
MARCUS huLTGREN

UTEPASS

Föreläsning med Marcus Hultgren

Marcus berättar om ett aktivt liv med triathlon, swimrun och fjällupplevelser.

Fast Hiking workshop

Hur ska jag tänka kring utrustning om jag vill röra mig snabbt i terrängen men samtidigt ha en vettig komfortnivå? Marcus Hultgren går igenom utrustningslistan och ger tips för dig som vill bära lätt på turen.

ÄVENTYRLIG SAGOSTUND
MED
EMMA V LARSSON

UTEPASS

Emma V Larsson, Utemagasinets digitala redaktör högläser ur sina böcker. Ta tillfället i akt att under en skön stund vila i Utemagasinets Tentipi och lyssna på spännande sagor.

På fredag 13/5 kl 15.00 läser Emma ur boken ”Frejas första fjällvandring” (rek ålder 3-6 år

På lördag 14/5 kl 15.00 läser Emma ur boken ”Det stora Skogsäventyret” (rek ålder 6-9 år)

Det finns också möjlighet att köpa med sig ett signerat ex!

UTE-LOPPIS I SAMARBETE
MED FRILUFTSFRÄMJANDETS PINK

UTEPASS

Köp och sälj på Utehelgs ute-loppis!

Låt inte dina fina uteprylar ligga och damma i förrådet. På Utehelg kan du lämna in dina outdoor-prylar till försäljning på Utehelgs UTE-loppis. Här kan du även fynda bland andras inlämnade second hand-varor. Loppisen har öppet lördag 14 maj kl 13.00-18.00.
Uteloppisen hålls i samarbete med Friluftsfrämjandets PINK som förmedlar försäljningen av varor på plats.
Entré (195 kr) på Utehelg krävs för att komma in på eventområdet och närvara på loppisen.

Tips på saker du kan sälja & köpa på PINKs Uteloppis på Utehelg
Tält, sovsäckar, liggunderlag, friluftskök, kängor, funktionskläder, ryggsäckar, termosar.
Allt du lämnar in ska vara helt och rent. Finns mindre skavanker så skriv detta på kvitto.
Du sätter själv priset som du vill sälja produkten för.  

Inlämning och återlämning sker i Friluftsfrämjandet PINKS röda tält i eventområdet.
Fredag kl 11.00-18.00
Lördag kl 09.00-13.00
Upphämtning av produkter sker lördag kl 18.00-19.00   


Hur säljer jag på Uteloppis?
Som säljare lämnar du in dina produkter till PINK under ovan tider. Vardera produkt märks med namn, telefonnummer och ditt pris.
Du behåller en del av kvittot och PINK behåller en del. När din produkt säljs får du betalning genom Swish av köparen och PINK noterar köpet.
Ange ett pris i hundra eller 50 kronorsbelopp (50kr, 100kr, 150kr osv).
OBS! Icke sålda varor SKA hämtas upp senast kl vid Uteloppis inlämningsplats senast kl 19.
Icke uthämtat gods tillfaller Uteloppis.
OBS! Förmedlare ansvarar inte för eventuellt skador på, eller förlust av, inlämnade friluftsprylar i samband med Uteloppis.

Hur köper jag på Uteloppis?
När du hittar en produkt som du vill köpa tar du den med till kassan. Där lämnar du in kvittot som sitter på produkten och Swishar köpesumman till säljaren.
(under översyn av Friluftsfrämjandet funktionär, vid belopp över 500 kr frågas om legitimation). En hanteringsavgift läggs 10 % på varans pris som du Swishar till PINK Friluftsfrämjandet.

Villkor på Uteloppis!
Uteloppis är öppen exklusivt för deltagare på UTEHELG, dessa är privatpersoner och utgör parter säljare och köpare. Friluftsfrämjandet funktionärer finns på plats för att hjälpa till som förmedlare. Uteloppis fasta omkostnader står köpare för motsvarande 10 % på förmedlade varors värde. Ev överskott skänkes till Ukrainahjälpen.

TRÄFFA CYKELFRÄMJANDET PÅ UTEHELG!

UTEPASS

Cykelfrämjandet är en ideell förening som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Våra rekreationscyklings experter Emilia Sternberg och Hans Stoops kommer att berätta mer om hur man kan uppleva hållbara äventyr på två hjul.

Här kan du läsa mer om några av Cykelfrämjandets projekt inom stigcykling.

Stigcykling

INSPIRATION MED EMMA SUNDHKLIMATKLUBBEN

UTEPASS

Fredag 13 maj kommer Emma Sundh från Klimatklubben till Utehelg.

Hej framtiden! Lokal turism, friska sjöar och natur som PR-värde.

Hur ser framtidens vettigare samhälle ut? Hur ska vi ställa om, sänka utsläppen och leva gott inom planetens gränser? Vilka jobb kommer vara på tapeten och vilka är de vinnande koncepten när kommuner och regioner ska locka nya invånare och turister nu och framtiden? 

Emma Sundh, författare, hållbarhetsinfluencer, klimatpoddare och medgrundare till den ideella föreningen Kimatklubben som engagerar tusentals kring klimat varje dag via sociala medier 

träffa lekhagen

Yoga med hälsoverkstan

UTEPASS

Lekhagen vill göra Sverige mer aktivt och lite roligare genom att utmana begränsande normer kring träning, hjälpa fler att hitta roliga aktiviteter och arrangera event som är så roliga att en inte kan låta bli att röra på sig (testa t.ex vår terrängbana på styltor i samarbete med Överkstan som är öppen hela Utehelg!). 

Lagom till Utehelg lanserar vi kartan Playground Sweden där du, jag och alla andra tillsammans kan lägga in våra favoritplatser. Typ klätterträd, kajakbryggor, boulderingblock, utegym eller annat som vi vill dela med oss av för att fler ska kunna leka livet och skratta sig starka. Kom till vår monter och dela med dig av dina platser så kan du vinna ett 12 månaders coworkingpass på Överkstan – skärgårdens kreativa kontor och utekontor mitt emellan Vaxholm och Värmdö. 

Sweden is a playground share and find your favorite spots! 

UTEPASS

Uteyoga med Sara Edrén från Hälsoverkstan. Om du söker naturen för att njuta av skönhet, äventyr, upplevelser, frihet, kraft, ta in ljud & ljus, bli varse livets flöde och naturens skiftningar. Då är du en Yogi /Yogini. Yoga betyder : Att förena,foga samman. Vad är då bättre än att föra samman hela dig med djupa innerliga andetag bli en del av helheten, så: Välkommen upp på Berget för en härlig upplevelse i och med digsjälv. Dvs du yogar på ditt sätt som en del av helheten, kanske bara ligger å njuta av ett vajande grässtrå eller deltar i stretchyoga med mig för att förbereda / avsluta all fysiska utmaningar du hängivit dig åt!
Varmt välkommen Sara Pt och liv yogainstruktör. Ingarö Hälsoverkstad