Tidigare inlägg

Tidigare inlägg

För ett år sedan fick jag nog av en nål som stadigt vilar på 120 kilo..... För mig är viktnedgång starkt kopplat till att vara ute i naturen. Förra årets prövning var träningen inför och själva vandringen från Padjelanta via Stora Sjöfallet till Kebnekaise som jag också besteg. Allt gick som planerat, MEN, jag vill ha bort ytterligare några kilon runt midjan. Årets målsättning är att vandra så långt som möjligt längs Kungsleden på ca 2 veckor. Med start i Abisko i mitten av Augusti.

Bild 345526

Fredagen den 13 mars. 113,9 kilo

Ja, då sitter man här hemma på lunchtid en fredag och skriver på bloggen. Det beror inte på att det har hänt mig en olycka pga. att det är mytomspunnena dagen. Nej det beror på att det har gått så långt på min arbetsplats att det har blivit fyradagarsvecka under 2 månaders tid. Man kan ju tycka vad man vill om det, men ska man försöka se nått positivt i det så är det ju en extra dag för äventyr. Sitter nu som bäst med att planera vad man kan hitta på för skoj under dom kommande fredagarna!

Den finns en gammal banvall som man skulle kunna följa, eller hitta på nått mitt ute i skogen. Vi får se!

Vi får se vad som händer. Man kan ju i alla fall glädjas åt att det har försvunnit ett kilo Anders under den gångna veckan, alltid nått.

Ha de!

//Anders

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bild 345527

Fredagen den 6 mars. Vikt:115,0

Hej och hå, nu är det fredag igen. En lugn och skön helg ligger framför oss.

Jag skäms litegrann för att jag har varit dålig på att uppdatera mig här på bloggen. Kan ni ta den ursäkten?.... Bra tack! Då kan ju jag använda detta positivt istället och bli bättre och snabbare med att lägga in.

Idag lovade jag ju även att släppa ut min vikt offentligt. Tyvärr är den helt FUCKED UP!

Men då får man ju i alla fall något att jobba med! Varje vecka kommer det att stå exakt vad herr Gustafsson går runt och bär på.

En grej som gör att man måste klara av att gå ner är ju att det finns 1,3 miljarder kineser, varav 30% har tillgång till en dator. Skulle bara en promille av kineserna som har tillgång till dator verkligen ”titta in” på bloggen. Då skulle det innebära 390 000 besökare.

Kontentan av detta är...... underskatta inte kineserna vid en viktnedgång !

Ha en go helg!

//Anders

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bild 345528

Lördagen den 21 februari.

Hej på er!

När jag satt och skummade igenom lite kort fick jag se någon anmärkningsvärt! Vi var inte ensamma uppe på Kroppefjäll förra veckan, det verkade som om det var besök från en anna planet också. Jag skall försöka och förstora upp den så ska vi se om det syns några varelser ombord. Annars rullar allt på som vanligt här hemma. I och med att denna bloggen går ut på att försöka tappa lite vikt (inte så lite heller). Så skall ni från och med nästa vecka få ta del av denna kurva på bloggen. Varje fredagmorgon baxar Helena upp mig på vågen. Jag ser inte så bra på morgonen, typ en blind kattunge ungefär. Så det är bra att hon är med. Vi hörs!

//Anders

Lördagen den ”alla hjärtans dag”.

Sportlovet är över med allt vad det innebär. Den stora höjdpunkten var givetvis Kroppefjälls-turnen, med allt vad det innebär. Jag kommer tillbaka till det lite senare. Men först måste jag bara berätta om en rolig grej som hände i måndags. När vi satt på jobbet och drack vårat morronkaffe, så pratade vi om vad alla barnen gör nuförtiden på sina sportlov kontra mot vad vi själv gjorde som barn när vi hade ledigt. Själv brukade det mest bli skridskoåkning uppe vid stugan (dit som jag ska berätta om senare). Speciellt om sjöarna frös till utan att det kom någon snö. Då fick man riktigt stora ytor att åka på, med ljung som sarg längs sjökanten :)

Då sa Lasse, en av mina arbetskompisar, att jag kunde hänga med honom till ishallen. Det var nämligen som så att han skulle vara ledig en timma för att åka bort och kolla på när hans grabb Linus och hans lag skulle möta ett tjekiskt lag som hette HC Sávoj. Givetvis svarade jag snabbt JA och pallrade mig upp ur koffein-stolen.

Bild 345529
Linus med polare innan den viktiga matchen.

Bild 345530

Det är härligt att se alla ungar som har sportlov med allt vad dom tar sig till. När jag stod där och kollade började mina planer smidas för denna veckas huvudsenarie. Jag funderade om och var mina gamla träskidor höll hus. Jag kom fram till att dom fanns uppe i stugan. Men att jag inte hade använt dom på minst lika många år som jag bott i Borås, alltså minst 20 år.

Bild 345531
Mer öde än så här kan det inte bli.

Bild 345532
Att äta ute får en ny innebörd.

Det spelar väl ingen roll tänker ni kanske? Jo det gör faktiskt det för jag kom och tänka på att vad man mest av allt behöver i en stuga utan el när det är kallt på vintern är...just det! Ved och annat brännbart matrial. Nåja finns skidorna där får det bli skidåkning annars får det bli något annat att pyssla med, det löser sig alltid.

Bild 345533
Den ryska björnen kommer över isen.

Det var några underbara dagar jag och Michaela hade ihop med farmor och farfar på ”fjället”

Det var skidåkning, skoterkörning, snöpulsning i helt orörd snö. Jag fick till och med lära mig något nytt. Nämligen att om det är ner till -15 grader i snön så knarrar det när man sätter ner fötterna, och om det är -15 till -25 så gnisslar det istället. Se vad man lär sig!

Det blev till att äta ”ute” på dagarna. Inget går upp mot att grilla korv och pannbiff över öppen eld ute någonstans med en blå himmel som har en sol som försöker värma dig så mycket den bara kan, innan det är dags för den att vänta ner ingen. Man kan faktiskt säga som så att solen på senvinter och våren har det gemensamt med konditionen hos en otränad (typ mig) att för varje gång den har kämpat på en dag så orkar den vara upp något längre nästa dag.

Be mig inte hur jämförelsen görs på hösten med kortare dagar bara......

Bild 345534

Under hela tiden var vi övervakade av naturens djur som finns nära dig, dom kanske inte avslöjar att dom finns där. Men det gör dom.

Bild 345535
En animalisk djur-korsning.

Det var en snabbsammanfattning av våran tripp. Men vi hörs igen till veckan då kanske jag har kommit på något mer från sportlovsveckan! Så är det att ha fyllt fyrtio år. Man kommer inte ihåg allt på en gång, utan det kommer lite då och då. Men vem har bråttom?

//Anders

Bild 345526

Lördagen den 7 februari.

Hej! Höll på att glömma av LG-hockey games på TVn´, illa illa! Det blir nog lätt så när ljuset hänger kvar där ute, och det blir bara ljusare och ljusare. Härligt!!!

Det är mysigt med mörka kvällar, upplysta städer med varma mysiga innerstads stråk. Men jag kan ju bara för egen del säga att jag ser fram emot ljusare tider och ljumma vårkvällar.

Nu kommer en sådan tid på året när det är extra bra att ha kottar. Det är ju dags för det årliga sportlovet. Det är en av dom två veckorna som det är helt ok att ta ledigt (den andra veckan är givetvis älgjakten). Jag och Michaela skall ta oss upp till Kroppefjäll i Dalsland där vi skall tillbringa några dagar med farmor och farfar i deras stuga. Denna stugan ligger mitt i ingenstans med skog, skog och åter skog runt omkring. Ingen el eller andra civilisationsprylar.

För ett par veckor sedan såg dom två vargar komma förbi. Kameran ska naturligtvis med i packningen, vargarna kan ju komma tillbaka och vilja bli plåtade :).

Med andra ord är det dags för snöskoter, korvgrillning och pulkaåkning.

Hamnar jag inte på ortopeden med benen i gips så hör vi när vi kommer hem.

//Anders

Bild 345536

Tisdagen den 2 Februari.

Detta är ett försök av mig Anders Gustafsson att med hjälp av Erika Willners att se om man kan lära ut lite IT-kunskap från en kvinna till en man, från Åre till Borås,från en kunnig person till en okunnig.

Jaa, det verkar ju faktiskt som om jag har lärt mig litegrann idag oxå :)

Vad jag har lärt mig? Om ni bara visste!

//Anders

Lördagen den 31 januari.

Japp, då är det dags för ytterliggare en weekend att göra entré. Troligtvis den mest efterlängtade helgen på år och dag. Under veckan som gått så har vi på Parker Hannifin fått ta del av ett varsel som kommer att drabba 25% av bemaningen med uppsägning och resten kommer att få ändrade arbetsuppgifter av något slag, känns sådär faktiskt. Många frågor är i luften om varseltider, ersättningsnivåer, turordningar och allt mellan himmel och jord som cirkulerar runt i människors hjärnor i sådana här tider. Därför känns det riktigt skönt att sitta här vid datorn och tänka på något annat. Jag bestämde mig också för att hitta på någon uteaktivitet i början på veckan. Hoppas det blir mycke snö till dess eller i alla fall kallare.

Bild 345537

Det här med att hålla på med det som jag gör nu har faktiskt sina risker :). En av mina bättre arbetskamrater (Samuel Wiberg) har faktiskt frågat om jag vill hänga med han och hans kamrater på en kanothajk under våren. Det ska bli riktigt roligt, jag tror faktiskt att det blir första gången som jag gör en längre kanottur isåfall! Men tälta och göra upp lägereld är jag en fena på. Jag får väl gå vid sidan om vattendraget och berätta historier annars.

Ha de!!!

//Anders

Måndagen den 26 Januari.

Denna kvällen är det en väldigt nöjd Anders som kryper ner mellan lakanen. Efter ett händelserik dag, så har jag kommit över biljetter till Springsteens konserter på Station i Stockholm till sommaren.

Jag lovade ju att berätta vad vi fick stoppa i struparna i lördax. Vi har kommit på en liten rolig grej faktiskt. Jag får i uppdrag att handla ingredienser till en fyrarätters måltid som är typiskt för ett speciellt land. Alla familjemedlemmarna får börja gissa när första rätten kommer in. I lördags föll valet på Italien. Man skulle ju kunna göra det enkelt för sig och laga en pizza, men det är ju inte nyttigt.

Till förrätt var det ett hårt pressad boll/klot av grönsaksbuljongkokt ris som även innehåll brynt scharlottenlök (norra Italien). Rätt nummer två bestod av en nötköttsbit på 1,5 kilo som var preparerad med rödvinsstekt bacon och parmaskinka och sedan ihopknuten och nedsänkt i en hemmagjord marinad bestående av ett tort rödvin, chilifrukter, nejlikor, en kardemummastång, selleri och lite annat smått och gott (norra Italien), innan den kokas i ett par timmar i sin egen marinad.

Till den tredje maträtten valde jag någonting från dom södra delarna, nämligen en chilikryddad tonfiskröra med fusilli till. Och som avslutning fick samtliga runt bordet svalka av sina strupar med hård pressad vaniljglass med jordgubbar i som får stå ett tag i frysen innan den toppas med Galliano och 80% chocklad.

Det är klart att börjar man räkna kalorier så når man nog upp i en del sådana i denna maten också. Enda skillnaden är väl att man förbränner några också när man springer runt i köket i flera timmar, jämför med om man telefonbeställer en Capricciosa.

Vi hörs!

//Anders

Fredagen den 23 Januari

Hej!

Ja, som tjuren Ferdinand en gång stack fram sitt runda men glada ansikte bakom planket, sticker jag nu fram mitt eget runda men likt Ferdinand glada nuna. Det var ett tag sedan, men jag hoppas verkligen att ni har det bra. Ett nytt år har börjat och med det följer nya utmaningar.

Som ni har längst upp på bloggen så tas det ny sats i herr Gustafssons liv. Under parollen ”Mot de magiska 100” skall vi tillsammans försöka få ner mig till tvåsiffrigt, det blir väl kul?

Mitt nyårslöfte till er är att....Nej för sjutton, nyårslöften skall ju aldrig avslöjas! Det var väl synd!

Vi syns på måndag, så skall jag fundera ut hur jag skall kunna avslöja det löftet. Då skall ni även få reda på vad jag bjöd på för mat hemma på lördagkvällen. Det är ju som så här för er som inte vet om det., att jag är husets kock. Laga annorlunda mat är riktigt roligt. Efter ett glas vin på lördagskvällen blir det ännu roligare :).

Ha nu en riktigt go helg!

//Jag

Av: Anders Gustafsson

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!