UTE testar

Allt om utekaffet: Prylarna, metoderna och recepten

Idag firar vi kaffets dag och vad passar väl bättre än att fördjupa sig i utekaffets ädla konst? Här hittar du allt som har med utekaffet att göra – och glöm inte att testa höstens drink: kokkaffe tonic.

Ute testar: Kängor för sköna turer

Bra kängor, som omsluter foten bekvämt, gör vandringen både trygg och rolig. I detta skotest finns både lättare modeller för snabba steg och stadigare som klarar oländig terräng och tyngre packning. 

Test: liggunderlag under halvkilot

Vill du sova bekvämt på turen, men inte släpa runt på mer än nödvändigt? Vi har testat uppblåsbara liggunderlag under halvkilot. Några av dem är isolerade och klarar tre säsonger.

UTE testar: Ultralätt regnkjol

Regnkläder i ryggsäcken är vettigt på längre turer – men vem har sagt att man måste ha byxor? Vi tog med en finsk unisex-kjol på en våt vandring.

UTE testar: Snabba och lätta gaskök

Snabbaste sättet att värma vatten till ute-maten? Tänd på ett gaskök. Vi har testat sju toppmonterade modeller med tillhörande kokkärl och hjälper dig att hitta rätt kök för din tur.

UTE testar: Tåliga termosar för friluftsliv

Kallt kaffe redan på lunchrasten? Nej, det finns ju inte på kartan. Vi har hårdtestat nio ståltermosar och vaskat fram den bästa – allt för att du ska kunna njuta länge av het dryck på vandringen, fjällturen eller svamputflykten. 

UTE testar: Ny bärbar grill

Portabla eldstäder finns idag i en rad olika utföranden, för naturligt lägerliv med guldkant. Vi har testat Wood Stove Tower 2 från Stabilotherm.

UTE testar: Primus feed zone 

Primus har utvecklat en cykel-serie bestående av bland annat ett kompakt gaskök, kaffepress, mugg och en rolltop-påse. Vi tog prylarna på en testrunda!

UTE testar: Solcellsladdare

En solcellsladdare för mobiltelefon, GPS eller pannlampa ger både frihet och trygghet på turen. Vi har kikat närmare på några lätta, portabla modeller för aktivt friluftsliv.