UTE testar

Torrmat i påse.

Ute testar: frystorkad mat

En påse färdigmat väger som en apelsin i ryggsäcken och tillagas på några minuter. På minussidan har vi priset – och i vissa fall smaken. Utemagasinets testpatrull har ätit sig igenom 16 olika rätter, med blandad belåtenhet.

UTE testar: Snöskor för vintervandring

Kliv i, spänn åt, dra iväg. Få vinterdon slår snöskornas lättsamhet. Men vilka ska du välja? Vi har testat fem olika modeller, i skog, på skare och i branta backar.   

UTE testar: Thermo Rogue 3

En varm, lätt och välsittande känga med ruskigt bra grepp. Uteredaktionen låter sig imponeras av tredje generationens Thermo Rogue GTX 3 från Merrell.

Årets bästa prylar 2021

I varje nummer av Utemagasinet testar vi allt från sovsäckar och tält till kikare och snöskor. Här är årets alla bäst i test-prylar!

UTE testar: Lätta pannlampor för löpning

Kompakt mörker? Med en lätt och pålitlig pannlampa kan du springa stig, åka längd eller gå i skogen även efter klockan 16. Vi har testat fyra lampor i den populära mellanklassen, med ljusstyrkor på mellan 400 och 750 lumen.

UTE testar: Vattentät ryggsäck

Vatten är ju härligt – men absolut inte i ryggsäcken. Utemagasinet har testat den helt täta modellen 360° Orbit 18L från Silva.

Ute testar: energiska trailskor

TrailFly Ultra G 300 Max från brittiska Inov-8 lanserades under våren 2021, och vi har provsprungit den i skog och på fjäll.

UTE testar: Luftigt tunneltält

Hilleberg Helags är ett lättare tunneltält för 2 eller 3 personer. Det är bekväm sitthöjd och lyxigt med två ingångar och två absider.

UTE testar: Kajaklastare

Att landa kajaken på bilens takräcke kräver en viss fysik – eller ett för saken avsett hjälpmedel. I Utemagasinet nr 7 (i butik nu!) har vi testat sex kajaklastare som löser problemet och tar dig närmare naturen. Här hittar du sex stycken instruktionsfilmer där Lars Larsson förklarar och visar. AV: LARS LARSSON