Utemat

UTE testar: Ny bärbar grill

Portabla eldstäder finns idag i en rad olika utföranden, för naturligt lägerliv med guldkant. Vi har testat Wood Stove Tower 2 från Stabilotherm.

Recept: Skogslemonad

Sugen på att fira långhelg med skogens smaker? Här kommer ett recept på en skogsig lemonad, ur nya Vildplockat – kokboken.

Fira chokladbollens dag!

Goda, energirika bollar fungerar lika bra till fikat som till mellanmålet. Har du ett lager energibars och -bollar på lut i frysen, för spontana dagsturer? Om inte får du här chansen att bygga upp ett, med hjälp av vår matkreatör Sussi. Dessa goda bollar har smak av mandel, choklad och kaffe.

Därför dras du till eldens lågor

Elden har fått ett uppsving på senare år, i slott och koja – och tändstålet har blivit en livsstilsmarkör att hänga om halsen. Men varför blir vi som förtrollade av de flammande lågorna?

Godaste utelunchen: Vegetariska chilinudlar

Snabbnudlar är klassisk men småtrist utemat. Men vad sägs om att testa nudlar deluxe? Dessa heta nudlar med asiatisk touch passar perfekt för en helglunch i naturen. Receptet är hämtat ur nya kokboken Vegetarisk turmat.

Så sparar du på gasen

Snabbaste sättet att värma vatten till utematen? Tänd på ett gaskök. Men hur använder man gasköket mest effektivt och hur vet man hur mycket gas som finns kvar? Vi guidar dig!

Utepåsk: Gott i påskägget

Skogsmulle må vara barnens kung i skogen, men underskatta inte påskharens dragningskraft. I år fyller vi påskäggen med matiga och goda energibollar (och ja, de funkar i ryggsäcken året runt).

Glad våffeldag – här är fyra goda recept

Nu på lördagen infaller så äntligen den efterlängtade våffeldagen. Vi packar med oss våffeljärnet och ger oss ut i skog och mark. Hur ska du fira? Här kommer fyra recept att avnjuta – både sött och salt.