Utemat

6 urgoda svamprecept att laga ute

Har du svamp i frysen eller är du redo för vintersvamp med korg, kniv och kängor? Här är 6 urgoda svamprecept att njuta av i skogen.

Kläm dig en macka: Tuna Melt

Att laga mat över öppen eld kan vara lätt som en plätt. Eller som en macka, i detta fall. Vår utekock Pontus packade mackjärn, tändstickor,
bröd och pålägg och drog till skogs. Här är receptet på en storslagen mackfavorit: Tuna melt.

Spagetti med ölkorv, tomat och fetaost

Att laga en värmande allt-i-ettgryta vid lägerelden är perfekt en kylig dag. Här är ett pastarecept som är både jättegott och enkelt att laga.

Tomatsoppa med fetaost och grönkål

Lys upp januari med en färgstark termossoppa. Här kommer ett recept på en god tomatsoppa – och missa inte den krispigt gröna toppingen.

Utemagasinets mest lästa artiklar 2022

2022 års topplista visar att ni allra helst läste om äventyrliga katter och vandring. Populära var också våra olika pryltester och recept, särskilt en vildmarksburgare från norr och tacopiroger att ta med på turen.

Tre recpt: Laga jullunchen ute

Innejul är ute, dags för nya traditioner. Vi bad ute-kocken Pontus Karén komponera en lika enkel som läcker jullunch att laga och duka upp i naturen.

Rödbetssoppa med vitlök & rosmarin

En färgstark termossoppa lyser upp den mest gråkalla novemberturen. I Utemagasinet nr 11 (i butik nu!) finns tre värmande recept i höstgult, lila och orange. Här får du ett kittlande gott smakprov!

Energikakor under tian: Utlfyktsbars

Att ha ett par gottiga bars i fickan är aldrig fel när en är på utflykt. Detta recept är hämtat ur kokboken ”Portionen under tian – äta ute” av Hanna Olvenmark. I den boken hittar du massor av bra recept på billig mat för utelivet.

Höstnytt i termosen

Det är hög tid att fylla termosen med något varmt och gott. Välj något av dessa recept på soppa eller varm dryck. Vad sägs till exempel om varm äppelpajdryck på nästa tur, signerad utekocken Susanne Jonsson?