Utemat

Nytt på stekhällen: Tostones

Sugen på att utveckla din utemeny? Här kommer det ultimata tillbehöret under helgens utflykter med stekhällen, skapat av utekocken Elle Nikishkova. Tostones är salta och krispiga snacks gjorda av kokbananer, som kan dippas i såser eller ätas till mat.

Raggmunk på stekhäll á la Kapten Mat

I Utemagasinets stora sommarnummer testar vi stekhällar för friluftsliv. En av rätterna vi lagat på alla hällar är klassikern raggmunk med fläsk – som kan göras på mängder av sätt. Vi lät oss inspireras av Youtubern Kapten Mat.

Mandelbollar med choklad och kaffe

Goda, energirika bollar fungerar lika bra till fikat som till mellanmålet. Har du ett lager energibars och -bollar på lut i frysen, för spontana dagsturer? Om inte får du här chansen att bygga upp ett, med hjälp av vår matkreatör Sussi.

Iste med citrus och mynta

Vad sägs om att fylla termosen med något svalkande? Här är ett recept på hemmagjort iste med citrus och mynta, signerat utekocken Susanne Jonsson.

UTE testar: Kök för uteliv och äventyr

Uteköket ger friheten att koka vatten och laga mat i naturen – och i ett nödläge i vardagen kan det vara din räddning. I detta test granskar vi kök som drivs med gas, sprit och ved.

Fattiga riddare med hallon

FATTIGA RIDDARE MED LÖNNSIRAP, CHOKLADSÅS & FÄRSKA BÄR

Trolla fram detta på nästa utflykt och du kommer bli populär – bland både små och stora. Vill du förenkla kan du göra i ordning riddarsmeten hemma och fyll på termos. På så vis sparar du mycket packning och tid på turen.