Utemat

Fira äpplets dag – med fyra goda uterecept

Idag är det äpplets dag och vi firar med fyra äppel-recept: som kan ätas, drickas eller bakas i skogen! Kanske kan äppelpaj, äppelbullar eller flytande äppeldryck till termosen locka?

Prylguide: Kaffe på turen

Snabbt, snyggt – eller som en hel upplevelse för smaklökar på tur? Här tipsar vi om friluftsiga prylar för alla kaffepreferenser.

Pasta med kantareller och blek taggsvamp

Svamp är ju inte bara mat, utan lika mycket friluftsliv och gemenskap. Är inte det exakt vad du behöver i höst? Utekocken Pontus Karén har komponerat ett nytt recept för Utemagasinets räkning.

6 urgoda svamprecept att laga ute

2023 tycks vara ett fantastiskt svampår. Vad lagar du av din svamp? Får det lov att vara en toast, soppa eller en mustig gryta? Här är 6 urgoda svamprecept att njuta av.

Uterecept: Uppstekt fläskpannkaka

Nej tack, sa ingen, någonsin. Pannkakor går hem i alla åldrar – och bäst smakar de förstås ute. Så packa pannan och testa det här spännande receptet, för utekök eller eld.

Pinnbröd med ramslök

Pinnbröd är en klassiker som kan varieras i det oändliga för att passa både stor och liten. Här är en variant med vilda smaker, hämtat ur nya Vildplockat – kokboken.

UTE testar: Snabba och lätta gaskök

Snabbaste sättet att värma vatten till ute-maten? Tänd på ett gaskök. Vi har testat sju toppmonterade modeller med tillhörande kokkärl och hjälper dig att hitta rätt kök för din tur.