Utemat

Våga fritera i skogen!

Deg och utekök, vad kan gå fel? Friluftskocken och influencern Nathalie ”Food by Natta” Spjälle bjuder på tre krispiga smårätter du lätt kan fritera i skogen – och ja, de smälter garanterat i munnen.

Ljadas mytomspunna vildmarksburgare – här är receptet!

Det har ryktats om en hamburgare från norr, med smaker från skogen och vidderna. En hamburgare som smygvisats i TV och som några lyckliga deltagare fick smaka i Dalums tält under Utefest. Vi vet att ni har längtat efter receptet – här är det!

Vild drink: Utefest-GT

Sugen på en frisk drink med smak från naturen? Mixa Utemagasinets egen Utefest-GT, komponerad av bartendern Bella Porcile, @mixedbybella, i samarbete med Dometic.

6 urgoda svamprecept att laga ute

Den 4 september är det svampens dag! Är du redo med svampkorg, kniv och kängor? Här är 6 urgoda svamprecept att njuta av i skogen.

Nytt på stekhällen: Tostones

Sugen på att utveckla din utemeny? Här kommer det ultimata tillbehöret under helgens utflykter med stekhällen, skapat av utekocken Elle Nikishkova. Tostones är salta och krispiga snacks gjorda av kokbananer, som kan dippas i såser eller ätas till mat.

Raggmunk på stekhäll á la Kapten Mat

I Utemagasinets stora sommarnummer testar vi stekhällar för friluftsliv. En av rätterna vi lagat på alla hällar är klassikern raggmunk med fläsk – som kan göras på mängder av sätt. Vi lät oss inspireras av Youtubern Kapten Mat.

Mandelbollar med choklad och kaffe

Goda, energirika bollar fungerar lika bra till fikat som till mellanmålet. Har du ett lager energibars och -bollar på lut i frysen, för spontana dagsturer? Om inte får du här chansen att bygga upp ett, med hjälp av vår matkreatör Sussi.

Iste med citrus och mynta

Vad sägs om att fylla termosen med något svalkande? Här är ett recept på hemmagjort iste med citrus och mynta, signerat utekocken Susanne Jonsson.