Längdskidor

Njutarturer i Grövelsjön

Söker du en maffig naturupplevelse i välpreparerade spår, hellre än tokhöga toppar och branta åk? Då har vi platsen för dig. Häng med på njutarturer i Grövelsjön, med varannan fika i Norge och varannan i Sverige.

ny multisportutmaning i fjällmiljö – RAMISKLASSIKERN

Ramisklassikern är en ny multisportutmaning där fyra grenar genomförs individuellt under 12 månader i Ramundbergets närområde. De olika momenten består av längdskidor, toppturande, mountainbike och trailrunning.

5 skäl att boka Skida med UTE!

28–30 januari är det dags igen för Skida med Ute – den här gången i samarbete med Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen. Den perfekta kickstarten på 2023, för både nybörjare och halvproffs.

Mer prestation än miljötänk

Personer som tränar längdskidåkning och kanotslalom i artificiella skidspår och forsar är idag mer fokuserade på prestation än på miljöfrågor, visar ny forskning. En utveckling som behöver vändas för att gynna idrottens hållbarhetsarbete.

På rätt spår – Skida med Ute

Tre coacher som tagit OS-guld, ett välrenommerat fjällhotell, sex mil natursköna skidspår och 30 taggade deltagare. Utemagasinets längdläger Skida med Ute intog Storhogna, Vemdalen i januari 2022 – och snart är det dags igen.

5 fantastiska resmål för längdskidor

Längdskidåkning, det är solitärens utesport. Och skönhetens. Och folkfesternas. Här tipsar vi om resmålen där de bästa spåren dras. TEXT: UTEREDAKTIONEN, FOTO: MATTIAS FREDRIKSSON

8 höjdare på längden

Milsvida fjällspår med magiska vyer, mysiga slingor i trollskog och krävande tävlingsspår. Utemagasinets längdfantast Roger Borgelid har valt ut åtta svenska längddestinationer du inte bör missa. TEXT OCH FOTO: ROGER BORGELID

8 charmiga vinterpärlor

Drömmer du också om snötyngda granar, vita vidder och blanka isar? Här tipsar vi om åtta resmål i Sverige, som förenar vintrig charm med magisk natur och häftiga äventyr. TEXT: ANTON FURULAND

Pylguide: Öka pulsen i kylan

Spring genom snöfall, över is och slask, med smart och tålig utrustning. Det mesta funkar lika bra i längdspåret och på skridskoisen.