Utrustning

Allt om utekaffet: Prylarna, metoderna och recepten

Idag firar vi kaffets dag och vad passar väl bättre än att fördjupa sig i utekaffets ädla konst? Här hittar du allt som har med utekaffet att göra – och glöm inte att testa höstens drink: kokkaffe tonic.

Prylguide: Kaffe på turen

Snabbt, snyggt – eller som en hel upplevelse för smaklökar på tur? Här tipsar vi om friluftsiga prylar för alla kaffepreferenser.

Ute testar: Kängor för sköna turer

Bra kängor, som omsluter foten bekvämt, gör vandringen både trygg och rolig. I detta skotest finns både lättare modeller för snabba steg och stadigare som klarar oländig terräng och tyngre packning. 

Hitta din perfekta dagsryggsäck

Mat, dryck, snacks, förstärkningsplagg, första förband och sittunderlag – där har du packlistan för dagsturen. Men vilken ryggsäck är bäst?

Vinn sommarull från Aclima!

Trodde du att ullunderstället endast fyller sin funktion under den kyliga årstiden? Tänk om. Få material är så sköna att svettas i under sommarens alla aktiviteter – och att ha som pyjamas under svala tältnätter. Denna månad tävlar vi ut sprillans nya ullplagg från Aclima.

Köpgudie: Hitta din utebyxa

Friluftsbyxor har blivit en härligt bred men lite svårnavigerad djungel – är det vandringstajts, lätta allroundbyxor eller rejäla klassiker du behöver? Här är fem saker att tänka på inför köp.

UTE testar: Ultralätt regnkjol

Regnkläder i ryggsäcken är vettigt på längre turer – men vem har sagt att man måste ha byxor? Vi tog med en finsk unisex-kjol på en våt vandring.

UTE testar: Snabba och lätta gaskök

Snabbaste sättet att värma vatten till ute-maten? Tänd på ett gaskök. Vi har testat sju toppmonterade modeller med tillhörande kokkärl och hjälper dig att hitta rätt kök för din tur.