Paddling

David har paddlat till varje ö

5231 kilometer, 5081 öar under fyra år. När livet blev svårt väcktes en dröm om havet. Paddlingen blev läkande för David Sandberg Hjelm. Nu är han klar med sitt projekt som gick ut på att paddla till varje ö i Stockholms yttersta skärgård.

5 fina höstturer för paddlare

Semesterdagar kvar? Förlägg en höstweekend i nya paddelvatten, med egen eller hyrd kajak. Här kommer fem förslag som inte gör dig besviken.

Under Dalslands himmel

För sex år sedan blev ett glashus vid en sjö i Dalsland en världssnackis efter ett experiment. Vad händer med oss teknifierade människor, när vi blir ett med naturen och sover under stjärnhimlen? Vi tog oss till Dals Långed för att uppleva glashuseffekten.

9 äventyrliga öar i Sverige

Att komma till en ö är ett äventyr i sig. Ofta möter du helt unik natur och kultur, även om det bara är ett stenkast till fastlandet. Vi har synat Sveriges öar med friluftsögon och valt ut nio favoriter.

15 dagsturer i Sverige

Sugen på att fylla dagarna med äventyr, men utan packning för övernattning? Här är listan för dig. Vi tipsar om 15 dagsturer från norr till söder – till fots, på cykel och i kanot. 

Boka med appen, lås upp och in och svettas – i nya Bastumat

Först kom Kayakomaten – nu kommer Bastumaten. Bastumat by Kayakomat är liksom sitt syskon en obemannad station med sjönära läge redo att bokas via en app, låsas upp och svettas i. Den första Bastumaten öppnar den 26 mars på vid Pampas Marina i Solna.

3 eventtips: Boka in en naturlig folkfest  i vår

Hur ser ditt äventyrsår ut? Fira friluftslivet genom att boka in några härliga utedagar med likasinnade. Kanske vill du förkovra dig i paddling eller buschcraft, utmana dig själv på fjället – eller bara insupa atmosfären på en festival i en hängmatta? Här är tre av vårvinterns friluftsiga folkfester. 

Uteliv: David paddlar till 5122 öar

När livet blev tufft väcktes en dröm om havet. Paddlingen blev läkande och nu vill David Sandberg Hjelm nå varje ö i Stockholms yttersta skärgård. Av 5122 har han 761 kvar.

8 hållbara friluftstips

Hållbart friluftsliv, vad innebär det? Någon klar mall finns inte men en del destinationer, arrangörer och varumärken har kommit längre än andra i sitt miljötänk. Här har vi samlat friluftstips som håller i längden – och förhoppningsvis ger ringar på vattnet.

Utforska en kanotled i oktober

Glid in i hösten på vackert inlandsvatten. Med kanot kan du tyst uppleva skogarnas och strändernas djurliv. En utstakad kanotled tar dig ofta förbi platser med stora naturvärden och intressant historia. Packa sovutrustning, god mat, kanske en god vän. Och glöm inte kikaren.