Folbot i kampen mot bröstcancer

Folbot i kampen mot bröstcancer

Den amerikanska tillverkaren av hopfällbara kajaker Folbot bidrar till forskningen om bröstcancer. Under oktober månad tillverkas en begränsad rosa upplaga och för varje såld rosa kajak avsätts 1700-2500 kronor till ändamålet.

Folbot tillverkar sedan 1936 hopfällbara kajaker i USA med livstids garanti.

Den senaste modell Citibot väger endast 10 kg och förvaras i ryggsäck som även rymmer paddeln. Hopsättningen tar ca 10 minuter. Den är enkel att förvara när den inte används, i lägenheten eller på kontoret. Du kan ta med den på flyget till Venedig, New York eller Amsterdam och för att upptäcka städerna på egen hand från strandsidan. Eller förgyll tjänsteresan med upptäcktsfärder och motion på nya platser.


Folbots kajaker är tillverkatde för att ge stadga. Den starka hypalonväven är spänd över ett skelett av aluminiumrör vilket ger en kontakt med vattnet, de påminner om de ursprungliga eskimåkajakerna. Det är den övre väven (däcket) som kommer att kunna beställas i rosa under oktober månad. Kajakerna finns även i färgerna gul, röd, grön, blå, grå, lila, turkos och oliv.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!