Första butikskedjan för kajaker

Första butikskedjan för kajaker

Svenska Point 65 är först ut i landet med en rikstäckande kedja med upplevelsecenter inom paddling; Point65 Kayak Center.

Först ut är butikerna i Stockholm och Göteborg, som öppnar redan i mars. Sedan följer Uppsala, Halmstad och Norrköping.

- Målet är ett 20-tal center över hela landet. Paddelsporten har vuxit enormt, många väljer en billig, naturnära och miljövänlig aktivitet framför motorbåtar och dyra resor. På våra nya centers ska man kunna hyra kajak, delta i kurser, följa med på turer och köpa kajaker med tillbehör, säger Tomas Öhman, vd för Point 65.

De två första butikerna, i Stockholm och Göteborg, öppnar redan i mars. I Stockholm tar Point 65 över Pampas Kajak i Pampas Marina, som i dag är landets största kajakcenter. I Göteborg tar företaget över Lilla Bommen. Under våren öppnar centers i Norrköping, Halmstad och Uppsala.

Staffan Ahltin, försäljningsansvarig för Point 65 i Sverige och tidigare general för Stockholm Kanotmaraton, är ansvarig för etableringen av Point 65 Kayak Center.

- Paddlingsbranschen har varit rätt vildvuxen med en flora av mer eller mindre seriösa företag, med det här konceptet lyfter vi nivån många snäpp. Det ska vara lika tryggt och enkelt att hyra kajak hos oss som att hyra bil på biluthyrarfirma. Vi har redan uppdrag till mäklare på varje ort för att hitta bästa läget, säger Staffan Ahltin.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!